Hosztót

2016.11.29. 15:30

Mozgóboltból vásárolnak

Hosztót - Adventi koszorút készítettek a lakosok a hétvégén. A 75 lelkes községben van igény a közösségi programokra. Sok az idős, egyedülálló, akinek különösen fontos, hogy közösségben legyen, beszélgethessen.

Tisler Anna

A könyvtáruk szombaton is nyitva tart azért, hogy az egész nap vidéken dolgozók és a középiskolából hétvégére hazatérő diákok is tudjanak kölcsönözni könyvet, vagy segítséget kérni a tanulmányaikhoz. Mint Major Lajos polgármestertől megtudtuk, a község figyel az idősekre, szociális gondozóra is számíthatnak azok, akiknek segítség kell a mindennapokban.

Németh Lászlóné könyvtáros rendezi a szépirodalmat Fotó: Tisler Anna

A falugondnok az orvosi vizsgálatra utazást, a gyógyszerek beszerzését oldja meg. A községben bolt ugyan nem működik, de a mozgóboltokból csaknem minden szükségletüket kielégíthetik a hosztótiak. Nemcsak péksüteményt, húst, szalámit vásárolhatnak, hanem akár állati eledelt és háztartási eszközöket is. A közhasznú dolgozók a Start munkaprogram keretében konyhakerti növényeket termesztenek, feldolgoznak, nemrég káposztát savanyítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!