első- és másodfokú figyelmeztetés

2020.02.11. 07:19

Viharos erejű szél, átmeneti napsütés és zivatarok kedden

Kedden újabb hidegfront érinti térségünket, élénk északnyugati szél, erős széllökések lesznek a front mögött.

veol.hu

Alsóörsnél így néz ki a Balaton

Frissítés 14:19 Továbbra is narancsriasztás van érvényben

A ma délután várható erős széllökések miatt második fokozatú narancsriasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hét Veszprém megyei járásra. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer per órát az Ajkai, a Balatonalmádi, a Balatonfüredi, a Pápai, a Várpalotai, a Veszprémi és a Zirci járások területén.

Frissítés 10:56 Szintet lépett a riasztás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat eddigi elsőfokú veszélyjelzését másodfokú (narancssárga) riasztásra változtatta. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 km/h-t.

Így néz ki épp Balatonkenesénél a tó

Ha a víztükör mozgása nem is túlzottan árulkodó, a felhők folyamatos, egyenletes mozgása érzékelteti a szél erejét.

Napsütés, hullámok, szél. A webkam valós képéhez kattintson a képre
Fotó: idokep.hu

Frissítés 09:02 – Átmeneti napsütés

A hidegfront átvonult megyénk felett, a folytatásban elvonulnak a felhők, napsütés következik, de este még lehet kis valószínűséggel záporeső, írta a vmeteo.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Veszprém megyére visszavonta a zivatar miatti veszélyjelzést, az erős széllökések miatt azonban még él az elsőfokú (citromsárga) riasztás.

Nem enyhül az időjárás

A front előtt kedd reggel eső, zápor lehet, később felszakadozik a felhőzet, írta a vmeteo.hu. Kedden reggel és este 6°C, délután 9°C várható.

Elsőfokú riasztást adott ki az erős szél és a zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. A széllökések sebessége meghaladhatja a 70 kilométer/órát is. Előfordulhat villámlás, jégeső is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!