Jásd

2016.08.01. 19:02

Mesterségek és fotókiállítás - Bővíthetik tudásukat a diákok, ismeretekkel gazdagodhatnak

Jásd - Jásdi mesterségekkel is ismerkedhetnek az érdeklődők a tájházban, ahol kiállítás is látható.

Balla Emőke

A Bakony-Balaton Geopark hetét júniusban rendezték meg a településen, a Csodálatos Magyarország című fotókiállítás augusztus végéig látható a tájházban. A kiállításon Magyarország földrajzi és történelmi értékeit, nevezetességeit, természeti és épített örökségeit ismerhetik meg a vendégek. A tárlatot sok látogató kereste fel, különösen az iskolások számára előnyös a bemutató, a látottakat tanórákon is hasznosíthatják.

A Bakony-Balaton Geopark Csodálatos Magyarország című tárlata augusztus végéig látogatható a jásdi tájházban

Kismesterségekkel, így a molnármesterséggel, a malmok történetével, emlékeivel ismerkedhetnek az érdeklődők a tájház tematikus kiállításán (fotó: Balogh Ákos)

A tájházban jásdi mesterségekkel - többek között kender megművelésével, szövéssel, a cipész- és kádármesterséggel - ismerkedhetnek az itt élők és az idelátogató turisták, tájékoztatott Győry Tünde polgármester. A fiatalok szórakozva szerezhetnek ismereteket, bővíthetik tudásukat a sokak számára eddig ismeretlen mesterségekről. A tárlat szeptember elejéig látható.

A tájházban rendszeresen tartanak szakszerű tárlatvezetéseket, a látogatókat megismertetik az állandó kiállításokkal, a szlovák szoba kiállított tárgyaival. Az érdeklődők számára kézműves-foglalkozásokat tartanak; a csoportok és egyéni vendégek kipróbálhatják többek között a fafaragás, valamint csuhézás mesterségét is.

Címkék#jásd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!