Jásd

2016.12.01. 20:15

Betlehemet állítottak, kántálnak a faluban

Jásd - Az aprócska bakonyi településen az első adventi hétvégén, immár hagyományosan felállították a betlehemet, Trojákné Major Veronika, a szlovák nemzetiségi önkormányzat elnöke irányításával.

Müller Anikó Hanga

- Tizenkét éve állítottuk fel először a betlehemet, az adventi koszorút pedig négy éve, öt aktív tagunk segítségével. Minden évben újítunk valamit, kicseréljük a figurák ruháit, új díszletet készítünk. Idén úgy gondoltuk, ünnepi műsorral tesszük emlékezetesebbé az első gyertyagyújtást - mondta.

Tizenkét éve állították fel először a betlehemet a faluban, ami azóta minden évben megújul. A fotón Trojákné Major Veronika, Prímász Róbert plébános atya és Győry Tünde polgármester asszony
Fotó: Troják Petra

A faluban szokás a betlehemezés, a szálláskeresés a Szent Családnak, és szenteste, vacsora után a kántálás, melynek keretében karácsonyi énekeket dalolva családok járják az utcákat, a rokonokat, ismerősöket felkeresve, de bemennek a plébánoshoz is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!