Kemeneshőgyész

2016.09.14. 12:05

Összetartó közösséget építenek

Kemeneshőgyész - Minden korosztályt megmozgatott a település falunapi ünnepsége - hangsúlyozta a közösségépítő rendezvény kapcsán Molnár Veronika, Kemeneshőgyész polgármestere.

Polgár Bettina

A falunapi mulatságnak a Radó-kastély udvara adott otthont, ahol főzőversennyel indult a nap, emellett többek között bábszínház és házaspárbaj, valamint süteménysütő verseny is színesítette a délelőttöt.

- Minden évben előrukkolunk egy-egy újdonsággal. Az idei rendezvény különlegessége az úgynevezett bungee-trambulin volt, mely a gyermekek körében osztatlan népszerűségnek örvendett. A kisebbek kedvéért pedig légvár, pónilovaglás és a Tiéd a színpad elnevezésű tehetségkutató is színesítette a palettát - ismertette Molnár Veronika. Mint mondta, emellett nagyon kedvelt volt a rendezvényen a repülőgép-szimulátor és a fegyverbemutató.

Fotó: Kovács Norbert

A jóízű ebéd elfogyasztását követően bemutatkoztak a helyi amatőr fellépők, valamint színpadra lépett a mihályházi Rezeda Néptáncegyüttes és a Rebel-Lion Tánc-Sport Egyesület. A Takácsi Zenestúdió műsora után, az est hangulatát megalapozva Polgár Peti humorista nevettette a nagyérdeműt, majd a helyi Lesz-Vigasz Férfikar, továbbá Dankó Szilvia gondoskodott a kikapcsolódásról.

Az eseményen külön köszöntötték Thoma Elek háziorvost, aki 1976 augusztusa óta, azaz 40 éve látja el ezt a feladatot a településen. A kemeneshőgyésziek hálája és megbecsülése jeléül Thoma Elek egy emlékplakettet vehetett át Molnár Veronikától, valamint Kovács Norberttől, Kemeneshőgyész alpolgármesterétől.

A község vezetője elmondta, nagyon sokan látogattak el a falunapra, és végig jó hangulatban telt az esemény, így jövőre hasonlóan eredményes folytatásban bíznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!