Kézilabda

2009.03.14. 03:29

Két pont kell még a nyolcért

<b>Balatonfüred</b> - Amennyiben ma este legyőzi a Mezőkövesd együttesét a Balatonfüredi KC, úgy már matematikailag is bebiztosítja helyét a legjobb nyolc között a Budapest Bank férfi kézilabdaligában.

Napló

A hátralévő fordulók eredményétől függetlenül már ma este a nyolcban érezheti magát a Balatonfüredi KC férfi kézilabda-együttese, s ehhez nem kell mást tennie, mint legyőzni a Mezőkövesdet. A 22 pontos BKC az ősszel idegenben 36:30-ra verte meg Rosta István játékos-edző alakulatát. Akkor Frey 11, míg Pásztor és Lelkes 6-6 találatot jegyzett. A túloldalon Papics volt a legeredményesebb, összesen 12 gólig jutott.

Velky Mihály, a tóparti csapat szakvezetője kiemelte, Papics és a góllövőlistán jelenleg az előkelő harmadik helyet elfoglaló Fekete, illetve Bécsi semlegesítése mindenképpen fontos feladat lesz. Oda kell még figyelni a Százhalombattáról igazolt, jól cselező irányítóra, Vargára is, és a fiatal veszprémi nevelésű kapus, Tóth Koppány is a Mezőkövesd egyik húzóembere.

- Mezőkövesden sok lerohanásgólt kaptunk, ezért a visszazárásokra külön felhívtam a figyelmet. Riválisunk beállósjátéka is kiemelkedő, a bejátszásokra, zárásokra nagyon ügyelnünk kell - mondta el a szakember.

A fürediek közül Velky edző biztosan nem számíthat Horváth Rolandra, aki egy- meccses eltiltást kapott a csurgói piros lap után. Mohácsi Árpád játéka is kérdéses, miután gerincbántalmai miatt a héten alig edzett.

Fontos még megjegyezni, hogy Győrből visszatért Struhár Péter, a balkezes átlövőt elsősorban a védelem megerősítésére szerződtettek le újra.

- A Mezőkövesd több idegenbeli bravúrra is képes volt, mert ott mindig felelősség nélkül kézilabdázik, hiszen nincs veszítenivalója. Ezért tudott meglepetést okozni Debrecenben és Gyöngyösön is. Nem szabad félvállról vennünk őket, ha nem akarunk hasonló sorsa jutni - húzta alá a tréner.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!