Kézilabda

2009.04.10. 02:28

A második hellyel is NB I-es lehet a Veszprém

Veszprém - Öt mérkőzés választja el a Veszprém Beton KC NB I/B-s női kézilabda-együttesét az első osztályos tagságtól.

B. Virág Rita

- Szövetségi döntés értelmében az NB I/B nyugati csoportjában, amennyiben a Győri ETO II. nyeri a bajnokságot, úgy a második helyezett feljuthat az NB I-be. Erről már kezünkben van az írásos nyilatkozat is - közölte Gyurka János, a Veszprém Beton KC együttesének szakvezetője. - Nincs más dolgunk tehát, mint megőrizni a második helyet vagy megnyerni a pontvadászatot.

A női kézilabda NB I/B-ben jelenleg szünetel a bajnokság, majd az április 18- 19-ei hétvégén folytatódik a sorozat. Addig is a veszprémiek megpróbálják hasznosan tölteni az időt.

- Visszatértünk az alapokhoz, újra felkészülési fázisba léptünk. Szeretnénk a két hét alatt újra feltölteni az akkumulátorainkat, hogy újult erővel vághassunk neki a hátralévő mérkőzéseknek. A hét első három napján napi két edzéssel, a hét közepétől pedig egy gyakorlással készülünk - mondta el az edző.

A veszprémiekre még három hazai és két idegenbeli összecsapás vár. A következő, vagyis a 16. fordulóban a hetedik helyezett Marcalit fogadják, majd két könnyebb derbi következik, s a sort a harmadik Szekszárd és az ötödik Siófok elleni rangadók zárják.

- A listavezető Győri ETO II. elleni mérkőzésünk, amit Weigel Zita időn túli szabaddobásával 25:24-re megnyertünk, már megütötte az NB I nívóját. Jó pont, hogy fizikálisan tartani tudtuk a lépést, sőt szerintem ebben is riválisunk fölé tudtunk nőni. 

Azt is örömmel nyugtázhatjuk, hogy a lányok szépen haladnak a közönségszórakoztató, látványos és egyben eredményes játék felé. Hasonlókra számítok a hátralévő meccseken is.

A pihenő egyébként különösen jókor jött a Beton KC-nak, hiszen sérültjei további időt kaptak a teljes felépülésre.

- A balátlövő Karsai Dóra már megkezdte a munkát, talán két hét múlva rá már számíthatok. A beálló Szabadfi Ági lába még nem tökéletes, neki még mindenképpen szüksége van a pihenésre. A kapus Lengyel Edit is lassan felépül, az évad végére újra edzésbe állhat.

Lengyel gyógyulásával immáron négy kapusa lesz a veszprémieknek, a nemrégiben igazolt Fekete mellett Baranyai és a fiatal Somogyi is mindent elkövet, hogy éles meccsen bizonyíthasson.

- Az mindenképpen jó, hogy a pozícióért verseny alakulhat ki a csapattagok között. Azt gondolom, egyelőre Somogyira inkább az ifjúságiak között várnak komolyabb feladatok, de Lengyel, Fekete és Baranyai külön harcot vívhat a felnőtteknél. A rivalizálás fontos, mert egyikőjük sem kényelmesedik el, és ez mindegyőjüket arra ösztönzi, hogy tudásuk legjavát adják minden pillanatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!