Kézilabda

2009.05.29. 02:29

Nyerni, mindenáron

Balatonfüred - Akár egy háromgólos vereséggel is megtarthatja ötödik helyét a BKC férfi kézilabda-együttese az utolsó fordulóban a Tatabánya ellen.

B. Virág Rita

Pünkösdvasárnap, 18 órakor játssza az évad utolsó összecsapását a Balatonfüredi KC férfi kézilabda-együttese. A Tatabánya-Carbonex elleni derbinek komoly tétje van - a meccs az ötödik helyről dönt.

- Ha bárki az idény elején azt mondja, a hatodik helyen végzünk, azonnal beleegyezem. Azonban most már nem szívesen venném, ha kiénekelnék a sajtot a szánkból. 

Szeretnénk megőrizni az ötödik helyet, hiszen már az alapszakaszban is toronymagasan végig az ötödikek voltunk, sőt még a negyedik helyezésre is volt esélyünk - összegzett Velky Mihály, a BKC szakvezetője.

A rájátszásban a fürediek Tatabányán háromgólos győzelmet arattak (27:30), s jelenleg 12 ponttal vezetik a négycsapatos mezőnyt. Közvetlenül mögöttük épp a Tatabánya következik 10 ponttal. 

Az is biztos, hogy a Mezőkövesd a hetedik helyen végzett hét ponttal, mert az utolsó körben 28:27-re nyerni tudott Debrecenben. Így aztán a nyolcadik hely a cívisvárosiaké lett, akik mindössze egy egységet gyűjtöttek a rájátszásban, vagyis hárompon- tosak.

- Amennyiben négygólos vereségnél jobb eredményt érünk el, akkor miénk az ötödik hely. Persze nem fiaskóval akarjuk zárni az évet, a győzelemre hajtunk mindenképpen - fogalmazta meg a célt Velky edző.

A tóparti csapatból sajnos továbbra is a nyakát fájlalja Tombor Csaba, aki Mezőkövesden is csak perceket tudott vállalni. A tréner azonban bízik benne, hogy a gólerős jobbszélső vasárnap pályára tud lépni. A másik sérült Kovács György, aki kisebb kö- nyöksérüléssel bajlódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!