Kézilabda

2009.06.03. 02:27

Az ötödik legjobbak

Balatonfüred - Remek teljesítménnyel 34:30-ra nyert a Tatabánya ellen a Balatonfüredi KC férfi kézilabda-alakulata és ezzel fennállása legjobb helyezését érte el - ötödik lett az első osztályban, a Budapest Bank-ligában.

Szausev Xénia

BKC-Tatabánya 34:30 (16:14)

Balatonfüred, 400 néző. V.: Kisfalvi, Péli. 

Balatonfüredi KC: SZATHMÁRI - TOMBOR 11 (4), Bakos 2, Salamon 2, KOVÁCS GY. 4, KIS 1, PÁSZTOR 6. Csere: SZABÓ (kapus), HORVÁTH R., FREY 8. Edző: Velky Mihály. 

Tatabánya-Carbonex KC: SZENTE - Munkácsy 1, FERENCZI 5, Szögi 4, Savics 2, LELE 9 (4), Halász 2. Csere: Czérna (kapus), Dénes, Szöllősi 2, Kanyó 1, SERFEL 5, Módi, Visy. Edző: Debre Viktor.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/4, ill. 5/5.

Tombor góljával indult a sorsdöntő derbi, amire egyből érkezett a válasz, Ferenczi vette be Szathmári kapuját. Nagy iramot diktált mindkét csapat, de sok apró hiba csúszott a játékba, mivel eleinte a hazaiak bakiztak többet, így a 13. percre két góllal meglógtak a vendégek (5:7). 

Tombor azonban újfent elemében volt, a jobbszélső ötödik találatával ismét egyenlő volt az állás (8:8). 10:10-ig kiegyenlített játékot láthatott a nagyérdemű, aztán a Füred remekbe szabott támadásokkal jelezte, mihamarább el akarja dönteni a találkozót, s ennek szellemében 16:12-re elhúzott. Aztán a vendéglátók kettős emberhátrányba kerültek, Kis és Kovács pihent, s ekkor felzárkózott kettőre a Tatabánya.

Fordulás után sem lankadtak a küzdő felek, remek iramban folytatódott a rangadó. A hazaiaknál a két szélső ala-posan megszórta magát, de Tomborhoz és Pásztorhoz Frey is felzárkózott. A túloldalon Serfel volt roppant eredményes, ám három gólnál közelebb nem tudta megközelíteni a Tatabánya a BKC-t. A végén már örömjátékot láthatott a nagyérdemű, s a lelkes közönség felállva ünnepelte a sikert és az ötödik helyet.

Velky Mihály: Az első félidő közepétől mi irányítottuk a játékot. A stabil védekezés és az összefogott támadások együtt jelentették a sikert.

Debre Viktor: A BKC megérdemelten nyert a látványos mérkőzésen. Az évzáró mérkőzésen mindkét oldalon sok hiba tarkította a játékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!