Kézilabda

2009.11.10. 19:00

Tripla tornagyőzelem

Alsóörs - Hazai sikerek születtek a Bajnokok Tornája nemzetközi utánpótlás-kézilabdatornán.

Horváth Gábor

Telt ház előtt rendezték meg Alsóörsön a kétnapos kézilabdás eseményt, amelyen színvonalas, izgalmas mérkőzéseket láthatott a publikum. A tornán két korosztály nyolc csapata mérte össze tudását.

Az 1995-ben születetteknél magabiztos sikert aratott a Hidasi Ferenc-Lipták Gyula páros által irányított alsóörsi együttes, a győztes adta a megmérettetés legjobb játékosát is, Kancel Ottó személyében. A legjobb kapus Stefan Winnenberg (Linz), a gólkirály pedig Lado Blasko (Kassa) lett.

A fiatalabbak versengését az MKB Veszprém KC (edző: Ferenczy Gábor) nyerte meg.

A legjobb játékosnak itt Zahorán Lászlót (MKB), legjobb kapusnak pedig Lévai Gézát (Szeged) választották, a gólkirályi címet Újvári László (MKB) érdemelte ki.

Az együttes egyébként néhány nappal később - öt csapatot megelőzve - magabiztos teljesítménnyel a Szeged-kupán is aranyérmet szerzett.

Az első alkalommal megrendezett Bajnokok Tornáját az alsóörsi szervezők hagyományteremtőnek szánták, azaz jövőre is várják a korosztály hazai legjobbjait és a külföldi vendégeket.

Végeredmény, 1995-ben születettek: 1. MKB Alsóörs, 2. Linz (osztrák), 3. Kassa (szlovák), 4. MKB Alsóörs B. Az 1996-ban születetteknél: 1. MKB Veszprém, 2. Kassa, 3. Pick Szeged, 4. Linz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!