Kézilabda

2010.06.22. 13:46

Igazi klasszis érkezik - Válogatott kézilabdázó írt alá a veszprémiekhez

Veszprém - Mehlmann Ibolya óriási lendülettel mesél a dániai évekről. Arról, hogy ott milyen csodálatos volt a hangulat, nem beszélve a munkához történő hozzáállásban vagy a mentalitásban fellelhető különbségekről.

Novothny Ottó

-  Mindenki azt hiszi, győri vagyok, pedig valójában Pécsen kezdtem kézilabdázni - kezdte a bemutatkozást Mehlmann Ibolya, a Barabás KC új igazolása. - Pontosabban először még kosárlabdáztam, de aztán új testnevelő jött és nekem nagyon tetszett, hogy a kéziben lehetett időnként kicsit verekedni is. Arról nem beszélve, hogy a balkezességem is nagyobb hangsúlyt kapott.

Tizenhat esztendős volt, amikor Győrbe hívták, mert akkor már a serdülőválogatott tagjaként felfigyeltek rá.

- Nehéz volt elhagyni a szülői házat - meséli tovább a történetet -, fájt a szívünk, de menni kellett. Szerencsére nem kollégiumba kerültem, hanem két csapattársammal közösen albérletben laktunk.

Aztán elérkezett az első NB I-es mérkőzés is.

- Jaj, arról nem szívesen mesélek - mondja nevetve. - Hetest dobhattam, beintettem a lövőcselt, aztán egyszerűen kiejtettem a labdát. Nem túl kellemes emlék, de utána aztán belejöttem. Olyannyira, hogy 2002-ben a válogatottban is bemutatkozhattam, éppen Dánia ellen az Európa-bajnokságon.

Dánia egyébként is főszerepet játszik az átlövő pályafutásában.

- Az Aalborghoz 2006-ban kerültem és kitűnően éreztem magam - idézi fel az emlékeket. - Először tapasztaltam, hogy az edzésmunkában a minőség volt a lényeg és nem a mennyiség. Vérbeli profik, akiknek a hozzáállása, mentalitása is egészen más. Ott például elképzelhetetlen, hogy a fiatal keze megremegjen a büntetőnél, mert egészen más hangulatban állhat oda. Szóval kellemes évek voltak, de aztán a hon- és a férjem, illetve a gyermek utáni vágy hazahozott.

Hamarosan Olivér is megérkezett, aki ma már másfél esztendős.

- Úgy gondoltam, hogy tudok pozitív energiákat adni és segíteni, arról nem beszélve, hogy sok jót hallottam a veszprémi körülményekről - indokolja a legfrissebb eseményeket. - Sokan kerestek külföldről is és szeretnék is majd visszamenni, de egyelőre a Barabást választottuk. Családostól leköltözünk Veszprémbe, és nagyon bízom benne, hogy igazi jó csapatba kerülök. Nagyon kellemes benyomást tettek rám az eddigi beszélgetések is, őszintén remélem, hogy nagyszerű sikerek részese lehetek új klubomnál - fejezte be Mehlmann Ibolya.

 

Mehlmann Ibolya 1981 novemberében született. A balkezes jobbátlövő magyar bajnok és kupagyőztes, 125-szörös válogatott (találatainak száma a címeres mezben 350 körül jár). A 2006-os svédországi Európa-bajnokság leggólerősebb magyar játékosa, miközben a csapat ötödik helyen végez, Ibolyát beválasztják az All-star együttesbe. Olimpiai ötödik helyezett csapat tagja volt, de a világbajnokságokról ezüst- és bronzérme is van, míg a kontinensbajnokságon a harmadik helyen végzett magyar társulat tagja volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!