Kézilabda

2010.09.29. 18:05

Fogadás tapssal - Több évet kellett várni az újabb behívóra

Veszprém - Két veszprémi a női kézilabda-válogatottban. Néhány évtizeddel ezelőtt többen is visszakérdeztek volna: Csak ketten? És kik maradtak ki?

Novothny Ottó

A sportág veszprémi újjáélesztését követően viszont e kettő is nagyszerű eredmény, hiszen az elmúlt esztendőkben finoman fogalmazva is átírták a női kézilabda hazai erőtérképét. A Barabás KC tavaly újoncként csatlakozott az elitmezőnyhöz, az idén pedig már a tabella közepén szeretne zárni. Minden szempontból dicsőség, hogy a szövetségi kapitány, Mátéfi Eszter "észrevett" két hölgyet, akiket meghívott a legjobbak közé.

Mehlmann Ibolyának persze cseppet sem volt szokatlan a környezet. A balkezes átlövő évekig hordta a címeres mezt (százötvennél is többször), majd 2008-ban visszavonult, közben pedig megszületett a kisfia.

- Természetesen mindenkit ismerősként üdvözölhettem - mesélte élményeiről a kitűnő játékos. - Meg kellett tanulnunk az új figurákat, de kicsit talán kevés volt a felkészülési idő a Világkupára.

- Másodszor "hagyta el" családját hosszabb időre.

- Az első a zánkai edzőtábor volt, akkor szabályosan sokkot kapott a kisfiam, komoly lázat produkált. Most szerencsére ez nem ismétlődött meg, és ez megnyugtató. Bízom benne, hogy lesznek még hasonló elfoglaltságaim.

- Az egy klubbeliek ilyenkor összetartanak?

- Persze, egy szobában voltunk és próbáltam mondani, hogy mire figyeljen, mikor mit kell csinálni. Ilyenkor ez természetes.

- Dániában is otthon volt.

- Rengeteg ismerős jött oda, nagy örömmel köszöntöttek. Éreztem a szeretetüket és ez jó érzés volt.

Ábrahám Szilvia korábban már volt válogatott, igaz, akkor  még  átlövőként. Most a beállós poszton számítottak rá.

- Más volt a ritmus, a tempó - vallotta be a Barabás KC játékosa. - Oda kellett figyelnem, összetett feladatok voltak, sok új taktikai formációt tanultunk. Korábban egyébként két játékossal voltunk egy csapatban. A beilleszkedés egyébként simán ment, ilyen szempontból nem volt probléma.

- Két meccsen játszott.

- Igazán nem bizonyíthattam, mert elsősorban védekezésben számított rám a kapitány. Tulajdonképpen még kapura sem lőttem, hiszen csak a németek és a franciák ellen játszottam, akkor is körülbelül tíz-tíz percet voltam a pályán.

- Mintha csalódott lenne!

- Pedig szó sincs ilyesmiről. Akármilyen folytatás lesz, ezt már senki nem veheti el tőlem. Világkupán szerepeltem a magyar válogatottban, ez tény.

- Csapattársainak mesélt már?

- Ó, őszintén bevallom, hogy hiányoztak már a lányok, nagyon jól érzem magam Veszprémben. Aranyosak voltak, az első edzésen tapssal fogadtak minket. Családias a hangulat és ez tök jó, az élménybeszámoló után a hétvégén pedig már ismét következnek a bajnoki meccsek.

 

Mehlmann Ibolya Pécsen született és a 2001-es junior világbajnokságon tűnt fel. A 2006-os Európa-bajnokság All-star csapatába is beválasztották, majd a dán Aalborg játékosa volt. Vébé ezüst- és bronzérme mellett Eb-harmadik és -ötödik helyezése van.

A magyar bajnok és kupagyőztes Ábrahám Szilvia a Ferencvárosban kezdett kézilabdázni, két éve érkezett a Barabás KC-hoz, előtte a Spartacus, a Jászberény, a Vasas és a Vác színeiben játszott. Párjával, Kollár Zsolttal, aki a Veszprém FC labdarúgója, jövő nyárra tervezik esküvőjüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!