Kézilabda

2010.12.13. 09:30

Kicserélték Ábrahámot

Veszprém - Európa-bajnokság, Barabás KC, juniorválogatott. Mindössze ennyifelé kell figyelnie Gyurka Jánosnak, a veszprémi élvonalbeli női kézisek edzőjének.

Novothny Ottó

A Barabás KC szombaton villámtornán lépett pályára Budapesten, ahol a válogatottjait nélkülöző Debrecen és a Ferencváros volt az ellenfél. A megállapítás a Barabásra is igaz, hiszen Ábrahám Szilvia szintén a norvégdán közös rendezésű kontinensbajnokság szereplője Mátéfi Eszter szövetségi kapitány együttesében. 

Nagyon bízom abban, hogy nem a csalódott Ábrahám érkezik majd hozzánk vissza, hanem a bizonyítási vággyal telített játékos - kezdte Gyurka János. - Bevallom őszintén, nem értettem, miért kellett három beállóst kivinni az Eb-re, viszont ha így történt, akkor az titok számomra, hogy Szilvi miért nem kapott játéklehetőséget a szlovénok, illetve a franciák ellen.

A házigazdáktól elszenvedett súlyos vereség közben pályára léphetett, de ebből sajnos az a következtetés is levonható, hogy nem élvezi edzője bizalmát. Ezt bizonyítja, hogy a kapitány, élve a szabályok adta lehetőséggel, egy embert cserélt. Így Tóth Tímea csatlakozott a társulathoz, míg Szilvia kikerült onnan. Kértem, hogy engedjék haza, de maradnia kell. Beszéltem vele is telefonon, természetesen nem volt túlzottan jó hangulatban.
 
- A szakemberek zöme szinte biztos a négy közé jutásban, ehhez már csak Hollandiát és Svédországot kell legyőzni.

- Én nem vagyok ennyire optimista, mert azt gondo- lom, hogy a már említett komoly zakó nyomot hagyott a csapatban. Szerintem a középdöntőben négy pont megszerzése a reális, illetve a végén pedig a hat közé jutást tartom elfogadható eredménynek.

- A közelmúltban a juniorválogatott tagjainak is bemutatkozhatott.

- Valóban találkoztunk, és azt megállapíthattam, hogy nagyon jó hozzáállású a közösség. Ugyanakkor motori-kus képességek és technikai felkészültség szempontjából nemzetközi mércével szerény képességű az együttes. Ezen persze nem lehet egyik pillanatról a másikra változtatni, igyekszünk ebből kihozni a maximumot. Ráadásul a tervezett tatai edzőtábor elmarad, így december 16-án előzetes összetartás nélkül utazunk Nagyváradra, ahol a hazaiak mellett a román junior- válogatottal és a Fradival játszunk majd.
 
- A Barabás Fehérvár elleni december 28-ai rangadója is közeleg.
 
- Sajnos több hiányzónk is van. Ábrahám a válogatottal készül, Szabadfi, Tarjányi, Mehlmann és Koszorús egyaránt kisebb gondokkal bajlódik. Kényszerűségből Takács Bianka a beállósunk, ennek ellenére hasznos meccseket játszottunk: nyertünk a Debrecen (32:27) ellen és kikaptunk az FTC-től (32:30). Hangsúlyozom, riválisaink fiatal csapatokat küldtek a csatába. Ezután folytatjuk a felkészülést, izgulunk a válogatottért, én pedig december közepén Nagyváradon leszek.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!