Kézilabda

2011.05.11. 17:52

Visszavonulók a Barabásból - Ketten kaptak búcsú virágcsokrot

Veszprém - Sok mindenben különböznek: az egyik magas, a másik nem, az egyik átlövő, a másik szélső. Ugyanakkor közös bennük a kézilabda szeretete és az, hogy egy csapatban játszottak. Így, múlt időben.

Novothny Ottó

Egyszerre - persze egymástól teljesen függetlenül - döntöttek úgy, hogy elég volt, visszavonulnak. Pedig még sportolónak is fiatalok, ám mégis elhatározták: versenyszerűen már nem kézilabdáznak tovább.

Koszorús Katalin "ősveszprémi", az újjáéledő női csapat minden változatában játszott. Az NB I-ben is a Veszprém Barabás színeiben mutatkozott be, sőt akkoriban az együttes kapitánya volt.

- Tavaly karácsonykor volt egy porcműtét a lábamban - kezdte a 29 esztendős szélső.

- Azt mondták, hamar felépülök, aztán kiderült: olyan ramaty állapotban van a térdem, hogy a nagyobb terhelést már nem bírja. Noha most már kocogok is és edzek, de valójában úgy döntöttem, nem érdemes kockáztatni.

- Párom az építőiparban dolgozik, közös kislányunk nyolcesztendős, Dominika. Előfordult, hogy az idegenbeli meccsekre is eljöttek, nagy drukkerek voltak. Az esküvőnél eddig mindig volt fontosabb dolgunk, számunkra ez nem jelent sokat.

- A kézilabdától nem szeretnék végleg elszakadni, azt remélem, hogy itt Veszprémben tudok majd segíteni edzőként vagy máshogy. Teljesen leállni nem szeretnék, néha majd edzésekre is lejövök, ha szabad. Persze a meccsekre is elkísérem a lányokat, biztos hiányozni fog a felkészülés, az izgalom - fejezte be Koszorús Katalin.

- Huszonhárom éve kézilabdázom, elég volt - fakadt ki Veszeli Judit, a veszprémiek 33 esztendős átlövője. - Hazaköltözünk Budapestre, most munkát keresek, valószínűleg testnevelést fogok tanítani. A társam is jön, ő most az egyetemi csapatban kézilabdázott. Négy éve vagyunk együtt, az ehhez szükséges papírt nem tartjuk lényegesnek. Az biztos, hogy előbb-utóbb gyermeket is szeretnénk, ez is közrejátszott a döntésben.

- Remekül éreztem magam Veszprémben, megszerettem a várost, a környéket és a klubot is. Biztos, hogy gyakran visszajárunk majd a Balatonhoz, de a férfi és női mérkőzésekre is. Nem kérdés, hogy tartom majd a kapcsolatot a lányokkal, hiszen születtek új barátságok is, de a játékosok zömét már korábbról is ismertem.

- A párom sportőrült, tehát mellette nem lehet enélkül élni. Persze nem is szeretnék, tenisz, fallabda, futás és sok egyéb mozgással próbálom majd elkerülni, hogy ne essen rosszul a hirtelen leállás - zárta mondatait Veszeli Judit.

 

Veszeli Judit legjobb veszprémi szezonja a tavalyi volt. A góllövőlistán a harmadik helyen végzett, 162 találattal, miközben a 66 hetesből 61-et értékesített, ami 92 százalékos teljesítmény. Koszorús Katalin teljesen más szerepkörben játszott, elsősorban védekezésben nyújtott kiemelkedőt.

Ezek is érdekelhetik