Kézilabda

2011.09.09. 18:25

Hatgólos hátrányból

Székesfehérvár - A női NB I-es kézilabda-bajnokság második fordulójában a két rivális, a Fehérvár és a Veszprém Barabás KC csapott össze: a mérkőzésen a hazaiak játszottak többet fölényben, mégis megosztoztak a pontokon a csapatok.

Novothny Ottó

Fehérvár KC-Barabás
29:29 (18:13)
Székesfehérvár, 400 néző. V.: B. Pech, Vágvölgyi. Fehérvár KC: SZIKORA - NIPSIC 4, HORVÁTH 5, Maruscec, TRISCHUK 7, Tilinger 5 (3), Becséri. Csere: Trimmel (kapus), Bízik 2, Rádl 1, Németh N., Kuhinkó, Lelkes, Nikcevic 3, Németh K. 2., Turcsányi. Edző: Mihály Attila. Veszprém Barabás KC: KISS  Azari, Emberovics 1, FARKAS 3, Mayer 4, BULATH 13 (6), Nagy. Csere: Hrankai, Lengyel (kapusok), Juhász 1, Szabadfi, Borkowska 2, Földes V., FÖLDES K. 5, Selmeci, Hanczvikkel. Edző: Gyurka János.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 6/6.

Már a mérkőzés legelején kiderült, hogy a fehérváriak iszonyú keményen védekeznek. A vendégek az első négy támadásuk végén a játékvezetők passzív jelzése után lőtték el a labdát: mivel Bulath így is kétszer is betalált, így a negyedik percben 1:2 állt az eredményjelzőn. Aztán a védekezésben elképesztő hibákat vétő veszprémiek ellen a hatodik percben (3:2) először jutott előnyhöz a házigazda, és úgy tűnt, hogy a nagyobb számra hosszabb ideig igényt tart a Fehérvár (8. perc: 5:3).



A 10. perc elején Kiss először védett, és Bulath mellett más (Mayer) is feliratkozott a góllövők közé (5:5). Szikora megbabonázta a Barabás játékosait, három vendégtámadás végén is hárított, így aztán hiába fogott ziccert Kiss a másik oldalon, mert ismét az FKC vezetett, 6:5. A védekezésben rend- szeresen későn rendeződő Veszprém ellen a vendéglátók könnyű gólokat lőhettek és, ha Bulath nem játszik kimagaslóan, akkor a 18. percben 11:8-nál is rosszabb lehetett volna az arány. Négyperces gólcsend következett, melyet a BKC tört meg (13:9), majd a félidő végjátékában Szikora teljesítményétől érezhetően teljesen elbizonytalanodott a Veszprém. Juhász ugyan meglőtte első veszprémi találatát (16:12), de időn túli hetesből ötre nőtt a szünetbeli eredmény.

Szünet után néhány percig, ha lehet, még tovább romlott a Veszprém teljesítménye (34. perc: 20:14), aztán Juhász Trischukot emberfogással követte, és ez pokoli zavart okozott a hazaiaknál (20:17). A 41. percben kettős emberhátrány és Kiss kitűnő védései után a Barabás visszajött a meccsbe, 23:23. Mindkét csapat fáradtan, idegesen és rengeteg hibával játszott ezután, és az utolsó hat perchez 27:25-ös állással érkeztek. A folytatásban a hősiesen küzdő Barabás 28:27-re fordított és két perccel a vége előtt 29:28-ra is vezetett. Húsz másodperccel a lefújást megelőzően a vendégek támadhattak, de a húzás nem jött be, így maradt a döntetlen.

A Veszprém Barabás KC az első félidőben szinte "felismerhetetlen" volt. Szünet után már több erényét is felvonultatta, és győzelmet ugyan nem érdemelt volna, de a döntetlenért megdolgozott.

Edzői nyilatkozatok

Mihály Attila: - Igazságosnak tartom a döntetlent, mindkét csapat hullámzó teljesítményt nyújtott.

Gyurka János:
- Nagyon gyenge első félidőt produkáltunk. A szünet után viszont dicséretesen teljesítettünk. A találkozó végén kezünkben volt a győzelem esélye, de nem éltünk vele. Minden bizonnyal hasonló mérkőzések várnak ránk a bajnokság folytatásában, és ahhoz, hogy nyerni tudjunk, sokkal több jó egyéni teljesítményre lesz szükségünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!