Kézilabda

2012.03.09. 09:50

Kézilabdás tornasiker hatalmas fölénnyel

Alsóörs - Nagy fölénnyel, százszázalékos mérleggel nyerte meg az Erima Országos Kézilabda Gyermekbajnokság elődöntőjét és jutott fináléba az MKB VKC Utánpótlás Központ Alsóörs U-14-es csapata.

Horváth Gábor

A nyolc korosztályban zajló, rangos sorozat első idei elődöntőjét Alsóörsön rendezték meg. A Balaton-parti település sportcsarnokában az 1-es számú nyugati régió legjobb U-14-es (1997. január elseje után születettek) alakulatai mérték össze tudásukat és döntötték el azt, hogy ki szerepelhet az országos fináléban.

Az esélyesként pályára lépő házigazdák mellett a tatai Kőkúti Általános Iskola, a Pécsi Sportiskola, valamint a Pick Szeged kvalifikált korábban az alsóörsi tornára, ahonnan a legjobb két csapat juthatott az országos döntőbe.

Az alsóörsi kézisek magabiztos sikerrel kezdték, folytatták és zárták a viadalt. Hidasi Ferenc és Lipták Gyula tanítványai három meccsen kilencvenkilenc gólt szereztek és csupán harminckilencet kaptak. A második helyet meglepetésre nem a szegedi, hanem a pécsi fiatalok szerezték meg.

Eredmények: Kőkúti iskola_MKB Alsóörs 14:40, Pécs_Szeged 16:14, Alsóörs_Pécs 32:8, Szeged_Kőkúti 33:17, Pécs_Kőkúti 33:24, Szeged_Alsóörs 17:27.

A végeredmény: 1. Alsóörs 6 pont, 2. Pécs 4, 3. Szeged 2, 4. Kőkúti iskola, Tata 0.
Az országos döntőt várhatóan április 13. és 15. között rendezik meg Gyöngyösön.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!