Kézilabda

2012.04.03. 05:58

Az olimpia kapujában a válogatott

Veszprém - A honi felkészülés zárószakaszát a bakonyi megyeszékhelyen tölti a magyar férfi kézilabda-válogatott, amely szerdától Svédországban csiszolja véglegesre a stratégiát és taktikát a pénteken rajtoló olimpiai selejtezőre.

Horváth Gábor

Nyolc veszprémi játékos a tagja a magyar nemzeti együttes olimpiai selejtezőn (április 6-8., Göteborg) szereplő keretének - írtuk néhány napja, de sajnos ez a szám hétvégén már nem volt igaz.

Ilyés Ferenc, az MKB Veszprém KC átlövője, a válogatott csapatkapitánya szombaton a Gyöngyös elleni felkészülési mérkőzésen lépett rosszul és sérült meg súlyosan. A kiváló kézilabdázót bokatöréssel műtötték még aznap.
 
- A helyzethez képest köszönöm, jól vagyok. Az operáció jól sikerült, stabil a bokám, igaz, fájdalmaim még vannak - reagált megkeresésünkre Ilyés Ferenc. - Az orvosok szerint három hónap múlva visszatérhetek, ami azt jelenti, amennyiben a srácok sikeresen teljesítik a tornát, ott lehetek Londonban. Én nagyon bízom ebben. Most azonban nem ez a legfontosabb, hanem az, hogy a csapat jól szerepeljen Göteborgban.

A magyar válogatott tehát így Ilyés nélkül (az átlövő helyére a csurgói Katzirz Dávidot hívta be Mocsai Lajos szövetségi kapitány) folytatta felkészülését hétfőn Veszprémben. Az alakulat a hétfő délutáni átmozgatás után kedden kettőt edz az arénában, majd szerdán veszi az utat Svédország felé.
 
- A sajnálatos sérülést leszámítva remek a hangulat a keretben. Azt hiszem, a többiek nevében is mondhatom, hogy nagyon fáradtan kezdtük a munkát, de a másfél napos pihenő jó tett. Most kezdett tudatosulni bennem, hogy csak egy lépésre vagyunk a kaputól, ha jól teljesítünk a tornán, olimpiai résztvevők vagyunk. A tét nagy, de engem ez kifejezetten jó érzéssel tölt el - nyilatkozta lapunknak Iváncsik Gergő.

A bakonyi együttes balszélsője mellett hat veszprémi játékos futott hazai pályára a hétfő délutáni gyakorláson. A kapusok között Fazekas Nándor, átlövőben Laluska Balázs és Carlos Perez, beállós pozícióban Schuch Timuzsin, irányítóként Császár Gábor, jobb szélen Gulyás Péter tagja még az MKB-ból a keretnek.
 
- Ilyés Ferivel sajnálatos baleset történt és hiányozni fog a csapatból, de az is biztos, hogy emiatt extra motivációval lépünk pályára. Érte is küzdünk majd - fogalmazott Fazekas Nándor, aki elmondta: a feladat nehéz, de egyáltalán nem teljesíthetetlen.
 
- Azt gondolom, hogy mindenki tudja, miért játszunk. Remek a csapatszellem, erősek vagyunk, bízom benne, hogy ezt bizonyítani is tudjuk Svédországban. A vetélytársakat jól ismerjük, alaposan felkészülünk belőlük a hátralévő időben. Egyedül Brazíliáról tudok kevesebbet, azzal viszont természetesen tisztában vagyok, hogy őket sem lehet lebecsülni - fűzte hozzá Fazekas, aki a szegedi Mikler Rolanddal alkot majd kapuspárost.



Már az első meccs is nagyon fontos

A Göteborgban rendezendő selejtezőről két csapat kvalifikálja magát az olimpiára. A mieink pénteken Macedónia ellen kezdenek, másnap Brazília lesz az ellenfél, vasárnap pedig a házigazdák legjobbjai ellen kell helytállni. Fontos, hogy a válogatottunk már az első meccsen a legjobbját nyújtsa. Nem lesz könnyű, Lazarovék erős csapatot alkotnak, és vendégmunkásaiknak köszönhetően várhatóan a lelátóról is komoly támogatást kapnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!