Kézilabda

2012.05.02. 18:31

Rövid volt a hazai hullámvölgy

Veszprém - Fokozatosan ellenfele fölé nőve megérdemelt győzelmet aratott a megyeszékhely NB I-es női kézilabdacsapata szerdán az 5-8. helyért zajló bajnoki rájátszás harmadik körében.

Horváth Gábor

Barabás KC_Vác
32:26 (16:15)
Március 15. úti csarnok, 150 néző. V.: Medve, Nagy. Veszprém Barabás KC: Kiss - AZARI 4, MAYER SZ. 7, Emberovics 2, BULATH 7 (2), Farkas 3, FÖLDES V. 7 (1). Csere: Lengyel (kapus), Hanczvikkel 1, Szabadfi 1. Edző: Gyurka János. Váci NKSE: Juhász  Baross 1, BARJÁN 7 (2), TÁPAI 4, Uhrakova 2 (1), KLIVINYI 6, Szondi 2. Csere: Bíró (kapus), Ivanics, Fülöp, Gyetván, Mészáros 3, Ebtl 1. Edző: Ökrös Csaba.
Kiállítások: 6, illetve 8 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill. 3/3.

Az 5-8. helyért zajló rájátszás harmadik fordulójában Vácot fogadta a Veszprém.

A találkozó elején a hazaiak hosszú ideig képtelenek voltak a kapuba találni, 0:2 után Bulath szépített, majd Mayer Szabina a hatodik percben egyenlített. Nem volt túlságosan folyamatosnak és pontosnak mondható a Barabás támadójátéka, Gyurka mester időt is kért. A szünet jó hatással volt a veszprémi lányokra, akik háromgólos előnyt dolgoztak ki, 5:2.

Ezt követően ismét a másik oldalon volt a sor: időkérés után a Vác Klivinyi duplájával megsemmisítette a különbséget, 6:6. Emberovics is kétszer egymás után talált be, de az átlövő nem sokkal később fájdalmas arccal sétált le a pályáról, ahová már nem is tudott visszatérni.

A 20. percben már néggyel (12:8) vezetett a Barabás, ám a vendégek a szünetig egy gólra tudták csökkenteni hátrányukat.

A második félidőben fokozatosan húzott el ellenfelétől a Veszprém. A bakonyi hölgyek Azari találatával a 38. percben 22:18-ra alakították az állást. a Vác nagy erőket mozgósított, azonban a Barabás jól láthatóan egyre nagyobb kedvvel kézilabdázott, míg a másik oldalon a fáradás egyértelmű jelei látszódtak. Mayer megszerezte hatodik gólját, majd Földes Viktória és Bulath percei következtek.

A hajrára ismét kicsit kapkodóvá vált a hazaiak játéka, ennek ellenére örömkézilabdával zárták a mérkőzést, amely teljesen megérdemelten nyertek.

Gyurka János: - Ezúttal nem volt olyan hosszú a hullámvölgyünk, mint legutóbb. Akadtak hibáink, de ki tudtuk őket javítani. Nagyot küzdötünk, bízom benne, hogy ez a folytatásban is így lesz.

Ökrös Csaba: - Nagy akarással küzdött mindkét csapat, az nyert, amelyik kevesebbet hibázott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!