Kézilabda

2012.06.10. 16:49

Hatgólos előny a kézilabda vb-selejtezőn

Veszprém - A magyar és a norvég kézilabda-válogatott nézett farkasszemet a világbajnoki selejtezőn. Az első találkozót a hazaiak óriási hangulatban, némi szerencsével és hat góllal nyerték meg.

Novothny Ottó

A Veszprém Arénában a megszokott nagyszerű hangorkán fogadta a pályára lépőket. Mindkét alakulat büntetőből szerezte az első gólt, majd Nagy és Császár találatainak köszönhetően a 10. percben egyenlítettek a házigazdák. Ezután elhúztak 9:6-ra, négy perccel a félidő vége előtt kihagyott büntető után emberhátrányból is a norvégok találtak a kapuba. Így a szünetben 12:10 volt az állás.


A folytatásban tíz perc telt el, amikor négyre nőtt a különbség (17:13), a fáradni látszó vendégek egyre többet reklamáltak a német játékvezetőknél (többször nem véletlenül), ám  a magyarok ezzel egyáltalán nem törődve igyekeztek minél nagyobb előnyt kicsikarni. Tíz perc volt hátra, amikor 19:18-nál még reménytelennek tűnt a helyzet, ám ezután egészen kiválóan hajráztak a házigazdák. Egy másodperccel a lefújás előtt egy hetest is lőhettek a magyarok, amellyel beállították a végeredményt: a hatgólos előny birtokában nyugodtan kézilabdázhatnak Mocsai Lajos tanítványai a jövő szombati visszavágón.

Magyarország-Norvégia 27:21 (12:10).
V.: Geipel, Helbig (németek).

A legeredményesebb játékosok: Császár 6, Nagy 6, Harsányi 4, Gulyás 3, Zubai 2, Lékai 2, ill. Tvedten 6, Kjelling 5, Myrhol 3, Samdahl 2, Björnsen 2, Mamlund 2. A mérkőzés legjobbjai a kapusok voltak: Fazekas, Mikler, ill. Ege.

Ez volt a két csapat 25. egymás elleni mérkőzése. A magyarok mindössze hatszor szenvedtek  vereséget a norvégoktól, ugyanakkor korábban már kétszer kibabráltak az északiak a vébéselejtezőn velünk: ők továbbjutottak, a magyarok pedig kiestek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!