Kézilabda

2012.09.25. 13:34

Szathmári János még mindig motivált

Balatonfüred - Habár már 43 esztendős még mindig csapata meghatározó egyénisége. A legutóbbi meccsen például az utolsó másodpercekben hétméterest hárított, így neki köszönhetően csapata két pontot szerzett az Orosháza ellen.

Munkatársainktól

Szathmári János, a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda együttes kapusa az Orosháza ellen 24:23-ra megnyert találkozón a vége előtt öt másodperccel sorsdöntő pillanatban hárított hétméterest.
 
A rutinos Bajusz előtte már több büntetőt is értékesített, ám az utolsóval nem volt szerencséje.
- Nagyon sajnáltam volna, ha egy már megnyert mérkőzésen pontot veszítünk, de végül mi örülhettünk a győzelemnek - kezdte a füredi hálóőr.
 
- Egyelőre a védekezésünk nem olyan, mint tavaly, Kis Ákos sérülése különösen érzékenyen érintette a hátsó sort. Azonban ahhoz, hogy eredményesek legyünk, nemcsak a támadó és a védő szekciónak kell jól teljesíteni, hanem nekünk, kapusoknak is. Az idei, megfiatalított csapatunkkal minden találkozó nagy kihívás, és ez a helyzet nekem is plusz motivációt ad.
 
A Szatyinak becézett kapus elárulta, az előző évad végén megfordult a fejében, hogy játékosként felhagy az aktív sportolással, de végül a füredi vezetők meggyőzték, hogy maradjon és két évet hosszabbított.
 
A nyári alapozás azonban nem ment zökkenőmentesen, hiszen Szatmári János az olimpián negyedik helyezett magyar nemzeti válogatottnál is komoly feladatokat kapott, kapusedzőként dolgozott.


 
- Londonban nemcsak a válogatottnál tevékenykedtem, hanem el kellett végeznem a saját kondícionáló munkámat is, hogy mire visszatérünk a játékokról, addigra lehetőség szerint a legjobb formában kapcsolódjak be a füredi felkészülésbe. Fontos volt ez számomra, hogy az egyesület vezetői elengedjenek máskor is. Örülök, hogy a legutóbbi bajnokin is bizonyíthattam, lehet rám számítani.
 
A 314-szeres válogatott kapus a BKSE-nél is edzősködik, az utánpótlás korú kapusokat képzi.

- Sajnálom, hogy Szász Zsolttal az idén már nem dolgozhatunk együtt, a fiatal tehetséget ugyanis elengedték NB I/B-be Várpalotára. Azért az utánpótlásunkban akadnak még ügyes kapusok, akikre szép jövő várhat. Ahogy a válogatottnál is igyekszünk egy kicsit előre, a jövőre gondolni. Mocsai Lajos szövetségi kapitánnyal egyetértettünk abban, már most fontos, hogy a következő kapus generációval foglalkozzunk, így a csurgói Pallagra, a ferencvárosi Székelyre, valamint a tatabányai Bartuczra külön odafigyelünk.
 
Szathmári János hozzátette, ugyan két évet írt alá Füredre, ám egyáltalán nem biztos, hogy jövőre is láthatjuk még védeni. Természetesen bízik benne, hogy nem hátráltatja majd semmi, elkerülik a sérülések, ám ellenkező esetben, lehet, hogy már csak az oldalvonal mellől, kapusedzőként segíti a csapatát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!