Kézilabda

2014.04.22. 12:35

Sótonyi László távozik

Balatonfüred - Az idény végén távozik az egyesülettől Sótonyi László, a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda együttes vezetőedzője. Az indok szerint a szakmai munkát a továbbiakban mással képzeli el a klub.

B. Virág Rita

Ritkán hallani olyasmit, hogy egy klub fennállása legsikeresebb szériáját éli, erőn felül teljesít, nagyszerű eredményeket ér el, s az ebben kulcsszerepet vállaló vezetőedzővel nem hosszabbítanak szerződést. A Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda együttesnél most ez történt.

Sótonyi László szakvezető szerződése az idény végén lejár, de az egyesület elnöksége úgy határozott, nem ajánl neki újabb kontraktust.

- Az elnökség úgy döntött, kiváló eredményei ellenére nem szeretnénk folytatni Sótonyi Lászlóval - kezdte Csima László, a BKSE elnöke. - Csapatunk kimagasló teljesítményt ért el Sótonyi Lászlóval az elmúlt időszakban, az idén például a tréner bajnoki elődöntőbe vezette a társaságot. Ez azért is figyelemre méltó, mert egy jelentősen megfiatalított alakulattal jutott idáig, ahol már nem csak epizodisták a juniorok, hanem főszerepet vállaltak az eredményekben. A BKSE előtt továbbra is ez az egyetlen járható út, a fiatalok kinevelése és beépítése. Mi nem tudunk sztárokat igazolni, s a lassan pályafutásuk végéhez közeledő játékosaink pótlása is csak saját utánpótlásunkból jöhet. Ezért döntöttünk a szakmai koncepció megváltoztatásáról: vagyis egy kézben szeretnénk tudni a füredi kézilabda szakmai irányítását, ami azt a célt szolgálja, hogy újabb és újabb tehetségeket neveljünk ki, akik később a csapatunk gerincét adhatják. Ezért döntöttünk úgy, hogy elismerve Sótonyi László kiváló eredményeit, nagyra tartva tudását, nem hosszabbítjuk meg szerződését és szakmai elképzeléseinkhez más vezetőt keresünk - hangsúlyozta Csima László.

Balatonfüreden a sikert sikerre halmozó vezetőedzővel nem folytatják, Sótonyi László távozik (Fotó: Penovác Károly)

 

Megkerestük Sótonyi Lászlót is, akivel bajnoki és Magyar Kupa bronzérmet nyert a csapat, de vezetésével a nemzetközi porondon, is becsülettel helyt állt. Az idén sokak meglepetésére pedig nemcsak a felsőházba, hanem a legjobb négy közé jutott megfiatalított garnitúrájával. Összességében tehát az egyesület fennállásának legsikeresebb időszaka köthető hozzá.

- Négy és fél év után mondunk búcsút egymásnak. A füredi elnökség a jövőben mással képzeli el a szakmai munkát, amit tudomásul vettem. Azt gondolom, ez elért eredmények a játékosoknak is köszönhetőek, akik partnerek voltak a munkában és mindig motiváltan dolgoztak. További sok sikert kívánok a BKSE-nek. Persze a bronzcsata még előttünk áll, ami mindnyájunk számára igazi kihívás és szép befejezést jelent - mondta az edző, aki egyelőre nem tudja, hol folytatja jövőre. Információink szerint több külföldi együttes is állást kínált neki, ám családja miatt mindenképpen itthon képzeli el a jövőjét.

 

Nagyon sok nyitott kérdés maradt

Egyelőre nem tudni, ki veszi át a karmesteri pálcát Sótonyi László vezetőedzőtől. A hírek szerint György Lászlót, az utánpótlás szakágvezetőjét szerették volna kinevezni, ám ő nem vállalta a feladatot. Csima László, elnök ezt meg is erősítette. Az is biztos, hogy a három rutinos kézilabdás, a csapatkapitány Pásztor István, a jobbszélső Tombor Csaba, illetve a védekezés legfontosabb alakja, Kis Ákos szerződése is lejár. A pletykák szerint csak egyikőjük marad, ketten másutt folytatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!