Kézilabda

2014.09.03. 11:20

Kapitánykérdés: veszprémi edzők a jelöltek közt

Veszprém - Mocsai Lajos lemondásával megüresedett a magyar férfi kéziabda válogatott szövetségi kapitányi posztja. A zuhanyhíradó az elmúlt napokban több nevet is feldobott , s a jelöltek jelentős része veszprémi illetőségű.

Horváth Gábor

A bakonyi megyeszékhely a magyar kézilabda egyik, ha nem a legerősebb bástyája. Az eredmények mellett mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a férfi szövetségi kapitányi posztra több veszprémi jelölt is akad.

Sokan látnák szívesen a nemzeti együttes kispadján Csoknyai Istvánt, aki korábban már vezette a válogatottat. - Megtisztelő a felvetés, de jelenleg nagyon komoly feladataim vannak Balatonfüreden, ahol új csapatot építünk, ráadásul a juniorválogatottal is bőven akad teendő. Ha tudok, és igény van rá, segítek az új kapitánynak, de jelenleg távol áll tőlem a poszt. Később, a mostani fiatalok beérésével el tudom képzelni, hogy a felnőtt nemzeti csapatot irányítsam, de mint említettem, most nem tudnám vállalni a megtisztelő feladatot - válaszolta érdeklődésünkre a Balatonfüred KSE vezetőedzője.

Csoknyai mellett többek között volt veszprémi csapattársai, Sótonyi László és Gyurka János neve merült még komolyabban fel.

Az egykori füredi edző, Sótonyi László (középen) neve is felmerült a lehetséges jelöltek között (Archív fotó: Penovác Károly)

Sótonyi László a Csurgó vezetőedzőjeként tevékenykedik. A Napló érdeklődésére elmondta, megtisztelő, hogy felmerült a neve, és ezt nagyon jó dolognak tartja, azonban őt hivatalosan senki nem kereste meg a szövetség részéről. Azt is hozzátette, érvényes szerződése van a Csurgóval, és most nem tudja elképzelni, hogy a nemzeti csapatnál is dolgozzon; nem is foglalkozik komolyan a felvetéssel.

Természetesen megkerestük Gyurka Jánost is, aki nemrégiben a magyar ifjúsági válogatottal nyert Európa-bajnoki ezüstérmet. Az egykori kiváló, veszprémi átlövő annyit mondott, nem kívánja kommentálni ezeket a pletykákat és jelenleg teljes mértékben leköti a Nemzeti Kézilabda Akadémiánál, valamint az ifi válogatottnál lévő teendői.

Zdravko Zovko neve is felmerült

A magyar trénerek mellett több külföldi név is felmerült a szövetségi kapitányi poszttal kapcsolatban. Zdravko Zovko például nem mozogna idegenül hazánkban. Hogy a veszprémi kötődést folytassuk, Gulyás István is jelölt lehet a válogatott kispadra. Ő úgy reagált megkeresésünkre, nem hiszi, hogy vele most számolnának a szövetségnél. Szerinte ehhez a feladathoz meg kell érni, át kell élni bizonyos szituációkat a siker érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!