Kézilabda

2014.10.06. 12:21

Egyértelmű volt a megyei derbi

Hazai sikerrel zárult a férfi kézilabda NB I/B-ben a Balatonfüred–Veszprém megyei rangadó. A két csapat nem volt egy súlycsoportban. A Várpalota nyeretlensége is tart.

B. Virág Rita

BKSE U23–MKB-MVM U23
29:17 (12:8)

Balatonfüred, 400 néző. V.:Bacs,Bóna. Balatonfüredi KSE: KOMENDÁNT – BUJTÁR 6, PORDÁN 5, Győri M. 3, NEMES 5, Faluvégi 3, Lestál 3. Csere: Győri K.(kapus), VASVÁRI, Pető 1, NÉMETH 2 (1), Deák, Keresztes 1, Déber, Csépányi. Edző: György László.
Veszprém: CSÍKI - Varjú 1 (1), Végh 1, Kisék B. 3, SCHMID 5, Füzi 1, Fekete 1. Csere: Kisék M., Rózsavölgyi (kapusok), Sztárai 3, Márton, Pócz Nagy, Dávid 1, Karajz 1, Szűcs, Ádám. Edző: Pásztor István.
Kiállítások: 14, ill. 8 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill 3/1.

Az NB I/B-s megyei rangadó csak 4:4-ig volt izgalmas. A fiatal veszprémiek több hétméterest és ziccert is elhibáztak, ami megnyugtatta a füredieket, és a 16. percben már négy góllal vezettek. A második játékrész elején csupán két percig volt kiegyenlített az állás, majd a vendégek tizenhárom percig nem találtak a kapuba, amely végképp megpecsételte sorsukat (20:9). Ezzel szemben a balatoniak tetszés szerint lőtték a gólokat, még kettős emberhátrányban is betaláltak. A játékrész hajrájára a fiatalokat is pályára küldte György László, akik szintén hozzátették a magukét a sikerhez.



Százhalombatta–VBSK
29:25 (12:14)

Százhalombatta, 120 néző. V.: Janáky, Temesi. Várpalotai Bányász SK: Lakatos – Horváth B. 3, Tolnai 6, Mazák 8, Szabó P., Bárdos 4, Galambos 3. Csere: Szász (kapus), Devecseri, Tarlósi, Mecseki, Vörös 1, Lakó, Falkner, Gáspár. Edző: Galambos Attila.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 4/3, ill. 2/2.

Lendületesen kezdett a Várpalota, 1:5-ös állásnál kénytelen volt időt kérni a hazai együttes. Nem esett ki a Bányász a ritmusból, 2:7-re is vezetett már. Ha nehezen is, de megkezdte a felzárkózást a Százhalombatta, de a játékrész végére két gólos előnnyel a Palota vonulhatott pihenőre.

A térfélcserét követően a Batta 3:0-ás rohammal indított, ráadásul nyitott védekezésre váltott, amivel a Palota nem tudott mit kezdeni. Galambos Attila is változtatott, megnyitotta a védelmet és ismét visszajött a meccsbe a VBSK. A hajrára azonban a vendégek elkészültek erejükkel, sorra kimaradtak a ziccerek és végül a Százhalombatta megnyerte a találkozót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!