Kézilabda

2015.03.06. 10:30

A Balatonfüredi KSE ismét a kézi EHF-kupában lép pályára

Balatonfüred - Még nem veszítette el továbbjutási sanszát, ennek ellenére az esélytelenek nyugalmával lép pályára szombat este Németországban a Balatonfüredi KSE.

Horváth Gábor

Ismét az EHF-kupában vár fellépés a balatonfüredi kézilabdacsapatra, amely szombaton este Kassel városában, az MT Melsungen vendégeként lép pályára.

A helyzet érdekes. A csoportkör felénél a magyar bronzérmes egy ponttal áll, még nem esett ki, ugyanakkor az erőviszonyokat látva, a folytatásban a továbbjutásra esélytelenek nyugalmával szerepelhet. Először Németországban.

A BKSE (Juhász Károly) az éllovas otthonában lép szombaton pályára. Fotó: Penovác Károly

A Melsungen múlt héten könnyedén győzte le a Veszprém Arénában a Füredet (24:30). – Az első félidőben nem volt elég hatékony a védekezésünk, ezzel összefüggésben a kapusteljesítmény sem érte el a megfelelő szintet, plusz támadásban is több hibát vétettünk – emlékezett vissza a találkozóra Csoknyai István edző, aki hozzátette: a második játékrészben már jóval harcosabban és eredményesebben kézilabdázott csapata, amely a hétközi, Veszprém elleni bajnokin sem vallott szégyent. Negyven percig remekül tartotta magát a címvédő otthonában. A vége 39:24 lett.

– A Melsungen egy nagyon erős csapat, amely komoly tempót diktál. Igyekszünk szoros meccset játszani velük – mondta a füredi szakvezető.

A fürediek péntek reggel indultak el Németországba, a meccs szombaton 20 órakor kezdődik.

A D csoport állása: 1. MT Melsungen 6 pont, 2. RK Nexe (horvát) 3, 3. Eskilstuna Guif (svéd) 2, 4. Balatonfüredi KSE 1.

A csoport másik hétvégi meccsén, vasárnap, 17.00: Eskilstuna–Nexe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!