Kézilabda

2015.07.10. 14:13

Újabb vereség kéziben

Gwangju, Veszprém - Sorozatban második vereségét könyvelhette el a magyar egyetemi és főiskolás férfi kézilabda válogatott az Universiadén.

B. Virág Rita

A csütörtöki, brazilok elleni fiaskó után Portugália legjobbjai is kifogtak a mieinken (21:28).

Már az első félidőben tetemes hátrányt szedett össze a Juhász István és Debre Viktor irányította alakulat, a portugálok 14:9-re meglógtak. A térfélcserét követően ugyan kiegyenlítettebb volt a játék, de ezt a játékrészt is a déleurópai gárda nyerte, így összességében sima Portugál siker született.

A legjobb magyar gólszerzők egyike a veszprémi nevelésű, de éveket Balatonfüreden kézilabdázó Németh László volt, aki négy gólig jutott. Rajta kívül Bali Richárd is négyszer volt eredményes. A szintén veszprémi Szeitl László két gólt szerzett.

Németh László négy gólt szerzett Portugália ellen Fotó: OFKSE

A válogatott legközelebb vasárnap Svájc ellen lép pályára.

A csoportot jelenleg Portugália vezeti nyolc ponttal, mögötte második helyen Svájc áll öt ponttal. Harmadik Brazília (4), negyedik Magyarország (4), ötödik Izrael (3), míg hatodik pont nélkül Japán.

A lebonyolítás rendje szerint a két csoport azonos helyezettje játszik majd egymással a helyosztókon. A mostani állás szerint Magyarország a másik hatos negyedikjével a 7-8. helyért küzdhetne. Természetesen a két első az aranyért, a másodikak pedig a bronzért csapnak össze július 13-án, hétfőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!