Kézilabda

2015.08.17. 20:10

Fantasztikus showműsorral kezdődött a Cell Cup

Veszprém - Nagyszabású megnyitó gálával vette kezdetét Közép-Európa legnagyobb kézilabda fesztiválja, a Cell Cup.

Marton Attila

Nagyszabású gálával megkezdődött a 19. Cell-kupa kézilabda-fesztivál. A fiatal sportolók dübörgő dobok ritmusaira foglalták el helyüket a Veszprém Arénában, ahol külön köszöntötték a két legnagyobb létszámban érkező klubot, a Pick-Szegedet és a spanyol Marni-Torrellanót. A résztvevő csapatok és képviselőik Nagy László, a veszprémi férfi kézilabdázók csapatkapitánya vezetésével vonultak be. A sztárjátékos a fiatal tehetségek üdvrivalgása közepette egy tiszteletkör után helyezte el a rendezvény hivatalos zászlaját, majd a résztvevő csapatok az országok ABC-sorrendjében bevonultak.

A Cell Cupot sorrendben tizenkilencedik alkalommal rendezik meg, ebből az utóbbi tizenegy alkalommal Veszprémben és környékén.

Az idei fesztivál ugyan nem dönt részvételi csúcsot, de így is a második legtöbb csapatot felvonultató év a mostani, hiszen 21 országból 160 együttes adta le jelentkezését.

Ebben az évben öt kategóriában hirdetnek majd győztest, U12, U14, U16, U18 és felnőtt korosztályokban.

Megyénkből minden kézilabda bázis részt vesz a tornán, többek győzelmi esélyekkel lépnek pályára.

Teljes nagyüzemmel hétfőn reggel minden pályán megkezdődtek a küzdelmek. A legifjabb korosztályban megyei rangadót is tartottak, ahol az Éles Kézisuli 27:11-re legyőzte az Ajkai Trampolin SE fiataljait

A Cell Cup központja Veszprém, azon belül is a Veszprém Aréna, hiszen itt tartották a megnyitót, itt bonyolítják le az elődöntőket és a döntőket is.

Az arénán kívül Veszprémben a Vetési gimnáziumban, a Táncsics iskolában, a stadion munkacsarnokában, valamint a Március 15. úti sportcsarnokban is péntekig gyakorlatilag egész nap pattog a labda. Balatonfüreden két helyszínenen, a Balaton Szabadidő Központban és a Lóczy gimnázium sportcsarnokában, Ajkán a városi sportcsarnokban, Várpalotán a Gál Gyula sportcsarnokban, Alsóörsön pedig a sportcsarnokban látják vendégül a kézilabda csapatokat.

 

A hivatalos köszöntők előtt az énekes Lakatos Anita, majd akrobatikus rock and roll táncosok, végül ugrókötelesek produkciója szórakoztatta a fiatalokat. A sport templomában közösen áldozunk annak, amit a sport adni tud nekünk, fogalmazott köszöntőjében Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere. Hozzátette, Veszprém a kulturális fesztiválok mellett a sport városa is. Az ifjú sportolóknak azt kívánta, gazdagodjanak élményekkel és térjenek vissza minél előbb a városba. Hajrá, Cell-kupa, hajrá, kézilabda, zárta beszédét az alpolgármester.

A megnyitón zsúfolásig megtelt a Veszprém Aréna a résztvevő csapatokkal


A Cell-kupa azért jött létre, hogy maradandó értéket teremtsen, és a résztvevőknek olyan felejthetetlen emlékeket adjon, amely egész életükben elkíséri őket, mondta megnyitójában Süle Dániel, a rendezvény főszervezője, aki beszédét azzal zárta, a következő hat nap a kézilabdáról szól majd. A megnyitó végén a sportolók közé lőttek pólókat és kosárlabda és ugródeszka bemutató fokozta a megnyitó hangulatát.

A megyéből közel két tucat csapat

Igyekeztünk minden korosztályt végigböngészni, s bizony meg kell állapítani, aki ebben a megyében kézilabdázik, az nem hiányozhat a Cell Cupról. A Veszprém KC utánpótlás bázisán kívül a Balatonfüred és az Éles Kézilabda Iskola, valamint a Várpalotai Bányász, a KK Ajka is több csapattal képviselteti magát. Női vonalon az Éles, a FKC-Várpalota, a Padányi Veszprém is itt lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!