Kézilabda

2015.12.30. 15:24

Nem fogja kitalálni, hol folytatja Ortega!

Az év utolsó napjai is tartogattak meglepetéseket a sport barátoknak. Kiderült ugyanis, hogy a szeptemberben az MVM Veszprémtől menesztett Carlos Ortega hol folytatja pályafutását.

B. Virág Rita

Magyarországon találkozott először új csapatával a kiváló tréner. A hazánkban edzőtáborozó Japán férfi kézilabda együttesének szövetségi kapitánya ugyanis a spanyol tréner lett.

A távol-keleti alakulat a januári Ázsia Játékokra készül, ahonnan a legjobbak kvalifikációt nyernek a 2017-es franciaországi világbajnokságra. Ortega edző feladata, hogy Japánnal eredményesen szerepeljen a játékokon. Ez azonban nem feltétlen jelenti azt, hogy Japán elérheti a kvalifikációt jelentő első öt hely valamelyikét, ugyanis jelenleg a csapat eléggé távol áll a legjobbaktól is. Az Ázsia Játékokat január 15 és 28. között rendezik meg.

A Japán gárdában magyar légiós is szerepel, Mekaru Acusi jelenleg a Nyíregyháza játékosa, de korábban Gyöngyösön is megfordult.

Japán számára azonban rendkívül fontos, hogy egy ütőképes, összeszedett válogatottja legyen, hiszen nagyon közel van a 2020-as olimpia, ahol házigazdaként nem szeretne kudarcot vallani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!