Kézilabda

2016.02.29. 16:49

Nincs idő sírni, az éllovast fogadja a BKSE

Balatonfüred - A magyar bajnokság jelenlegi legjobb csapatát látja vendégül kedden (18.00) a kézilabda NB I-ben a Balatonfüredi KSE.

Horváth Gábor

A honi élvonal tabelláját magabiztosan vezető (a címvédő Veszprém csak a rájátszásban csatlakozik a mezőnyhöz) MOL-Pick Szeged látogat kedden a Balaton Szabadidő Központba.

A hazaiak és a vendégek is vereség után várják a derbit. A Tisza-partiak a Bajnokok Ligájában maradtak alul hétvégén, a fürediek pedig a Csurgó ellen idegenben szenvedtek vereséget.

- Szerettük volna folytatni jó sorozatunkat, nem csak rajtunk múlott, hogy nem sikerült. Sokáig kellett volna játszani ahhoz, hogy nyerjünk. Persze sírni nincs időnk, máris itt a Szeged elleni találkozó - reagált a Napló érdeklődésére Csoknyai István.

A BKSE szakvezetője megjegyezte: nem volt szerencsés, hogy a Csurgó elleni meccset ugyanaz a bírópáros vezette, amelyik az az előtti héten is fújt a két csapat füredi sikert hozó kupacsatájában.

A BKSE (kék mezben Győri Mátyás) szeretné minél tovább nyílttá tenni a mai összecsapást
Fotó: Penovác Károly

- Most már előre nézünk. A Szeged egy sikertelen BL-meccs után látogat hozzánk, de kerete bombaerős. Fiataljaink előtt ismét itt a lehetőség, bizonyíthatnak, tovább bontogathatják szárnyaikat. Különösebb nyomás és győzelmi kényszer nélkül léphetünk pályára, de ez nem azt jelenti, hogy feladjuk a meccset. Hangulatos, jó összecsapással, igazi kézilabdaünneppel szeretnénk kiszolgálni közönségünket. Egyik csapat sincs topformában, a célunk az, hogy minél tovább nyílttá tegyük a csatát - fogalmazott az edző.

A balatonfürediek a műtéten átesett Zdolik Bence mellett nem számíthatnak a hosszabb ideje sérült Mihail Petrovskira, mellettük Ligetvári Patrik játéka kérdéses. A fiatal beálló bokájára ráestek a Csurgó elleni meccsen.

A Balatonfüredi KSE- MOL-Pick Szeged meccs 18 órakor kezdődik.

Beszámoltunk róla, úgy hozta a sors, hogy két napon belül három balatonfüredi kézilabdázó is kés alá feküdt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!