Kézilabda

2016.10.31. 13:20

Szita igazi vezér volt!

Veszprém – A felnőtt csapattal is együtt dolgozó Szita Zoltán oroszlánrészt vállalt a Telekom Veszprém U23-as csapatának sikeréből a férfi kézilabda NB I/B-ben.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém U23–ETO-SZESE Győr 27:26 (15:12)

Veszprém, 50 néző. Vezette: Bujdosó, Mihály.

Telekom Veszprém U23: Szél – Molnár 4, Szita 8, Kristóf 1, Schmid 5, Szeitl 2, Szakály 3. Csere: Blázsovics (kapus), Hanák 1, Süle 2, Ubornyák, Hári. Edző: Rapatyi Tamás.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/1.

Az ötödik helyezett ETO-SZESE Győr esélyesként érkezett a megyeszékhelyre és ennek megfelelően kezdett. Nehezen lendült bele a játékba a házigazda, ám amikor végre rátalált a tempóra gyorsan utolérte riválisát, sőt meg is fordította az állást (9:6). Az idén először a legerősebb összeállításában szereplő U23-as alakulat Szita vezérletével a szünetig három gólon tartotta a győrieket.

A térfélcserét követően a hajráig biztosan tartotta a két-négy gólos különbséget a Telekom. A hajrában azonban a SZESE felzárkózott egy találatra. A biztos lábakon álló hazai védelem és a támadó szekció is rendre jó döntéseket hozott. A Győrnek esélye volt ugyan az egyenlítésre, ám ezen a napon a nagyot küzdő Veszprém a hajrát is jól bírta, így értékes győzelemmel gazdagodott.

Rapatyi Tamás: - Először játszhattunk ebben a szezonban teljes kerettel, a társaság pedig végre valós tudását hozta. Ennek köszönhetően ma egy erős ellenfelet győztünk le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!