Kézilabda

2014.09.06. 18:03

BKSE: Jó hazai bemutatkozás

Balatonfüred – Magabiztosan gyűjtötte be a pontokat a Balatonfüred KSE szombat este a kézilabda NB I-ben. A fürediek idei első hazai meccsükön az Orosházát verték.

Horváth Gábor

BKSE-Orosháza

33:26 (17:13)

Balatonfüred, 400 néző. V.: Hargitai, Markó. Balatonfüredi KSE: Székely – Iváncsik T. 2 (1), Grigoriev 2, SZÖLLŐSI 5 (3), Vilovski, ZDOLIK 7, KOVACSICS 5. Csere: Komendánt (kapus), Gerdán, BÁNHIDI 4, Kis, LIGETVÁRI 3, Faluvégi 2, Juhász, Gábori 3. Edző: Csoknyai István. Orosháza: Ivanisevic – Benis 2, Németh G. 2, Benmiloud 2, MAZIC 5, BUDAY 8 (3), Németh L. 2. Csere: Herjeczki (kapus), Morva 2, Pásztor M. 2 (2), Stranigg, Milovic, Varsandán, Tárkányi 1, Berta, Szeitl. Edző: Vladan Jordovics.

Kiállítások: 10, illetve 10 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 6/5.

Első hazai tétmérkőzését játszotta a Balatonfüredi KSE a 2014/2015-ös szezonban. Tétmeccsen most mutatkozott be a csapat színeiben Iváncsik Tamás, Kovacsics Péter, Gábori Máté és Ligetvári Patrik.

A vendég Orosháza csapatában sok régi ismerős akadt, Buday Dánielt nem kell bemutatni a Veszprém megyei kézilabda rajongóknak, Németh László és Yassine Benmiloud Füredről igazolt néhány éve Orosházára, Stranigg János, Pásztor Máté és Szeitl László pedig veszprémi nevelésű fiatal.

Zdolik talált be először, Benis válaszolt, de nem sokkal később már 3:1-et mutatott az eredményjelző. Potyogtak a gólok, elsősorban a vendégek védekezése volt lyukas, 10. perc: 6:5.

A fürediek irányították a játékot, de az Orosháza tapadt ellenfelére.

A 13. percben a nagyon aktív Zdolik Bence már a negyedik góljánál járt, 9:7. Szöllősi gyönyörű, felsősarkos találatot szerzett, de a BKSE nem tudta leszakítani vetélytársát, az Orosháza rendre egy gólra zárkózott.

Egészen a 20. percig, Kovacsics negyedik találatával 13:10-re alakult az állás. Az alföldiek időt kértek és cseréltek. Ennek ellenére a hazaiak lehúzták a rolót, az Orosháza csaknem 10 percen keresztül képtelen volt a kapuba találni, miközben a BKSE háromszor is eredményes volt, 16:10. Buday találataival szépítettek a vendégek, az első 30 percet követően 17:13-at mutatott az eredményjelző

A folytatásban tovább nőtt a különbség, Zdolik vezérletével a 35. percre hat góllal (20:14) lépett meg a BKSE. Gábori kiállítása után valamelyest fel tudott zárkózni az Orosháza, Szöllősi állította meg idejében a vendégek „rohanását”. Több technikai hiba is akadt, ennek ellenére a Csoknyai-csapat magabiztosan vezetett, 42. perc: 23:18.

Komendánt kivédte Buday hetesét, Ligetvári másodszor talált be a meccsen, 48. perc: 25:19. Öt-hat gól volt a különbség a két csapat között, és semmi jel nem utalt arra, hogy az Orosháza képes lehet szorossá tenni a meccset a hajrára. Gábori duplájával és Székely védése után az 54. percben 30:23-at mutatott az eredményjelző.

A hibák ellenére végig magabiztosan játszott a Füred, amely teljesen megérdemelten gyűjtötte be a két bajnoki pontot. Az Orosháza képtelen volt igazán megnehezíteni a hazaiak dolgát

Csoknyai István: - Szurkolóink támogatásával nagyarányú sikert arattunk. Több jó egyéni teljesítmény is akadt. A védekezésünk a második félidőben állt igazán össze, s ekkor alakult ki a megnyugtató különbség.

Vladan Jordovics: - Gratulálok a Fürednek. A mai napon jobbak voltak. Ami zavar, az a nagyarányú különbség, nekünk egyenrangú partnereknek kellett volna lennünk. Sok javítanivalónk van még.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!