Kézilabda

2014.05.14. 18:20

Bronzérmes a Füred!

Csurgó - Parádés teljesítménnyel, óriási bravúrral bronzérmes lett a Balatonfüredi KSE NB I-es férfi kézilabda együttese a 2013/14-es szezonban.

B. Virág Rita

Csurgói KK _BKSE

30:34 (14:15)

Csurgó, 800 néző. V.: Dobrovits, Tájok. Csurgói KK: Wyszomirsky - Aguirezabalaga 2, Savic, Herbert, Borsos, Szöllősi Sz. 3, Gazdag2 (1). Csere: Pallag (kapus), PUKHOUSKI 9, Grebenár, Oláh 1, Pordán 2, LELE 7 (1), Vadkerti 1, Országh, Nagy 3.. Edző: Imre Vilmos. Balatonfüredi KSE: SZÉKELY - Tombor 1, FALUVÉGI 7, SZÖLLŐSI B. 10 (3), KOVÁCS 3, Zdolik 5, Pásztor 3. Csere: Juhász 1, Bóka 1, KIS, Bánhidi 2, VASVÁRI, Bujtár, Grigoriev 1. Edző: Sótonyi László.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 6/2, ill. 3/3.

Gyors gólváltással indult a bronzcsata utolsó felvonása (3. perc: 3:3). Ebben az időszakban végig a Füred vezetett, ám a Csurgó rendre szorgalmasan egyenlített. A vendégek csak a 11. percben tudtak két góllal ellépni (5:7). Három perc kellett ahhoz, hogy ismét egalizáljanak a házigazdák, sőt a vezetést is átvették (9:8). Aztán egy emberelőnyből kettőre hizlalta a különbséget a Csurgó. Sótonyi László időkérése után a 24. percben a BKSE ismét utolérte a vendéglátókat (12:12). Ekkor Imre Vilmos rendelte magához övéit, ám a Füred nem torpant meg, és Juhász Károly tett pontot a félidőre.

Szöllősi Balázs (labdával) válogatott formában kézilabdázott a Csurgó ellen, tíz gólig meg sem állt a párharc utolsó felvonásán (Fotó: Zwicker Tamás)

 

A folytatásban három gyors góllal fordított a Csurgó (33. perc: 17:15), azonban a balatoniak nem hagyták magukat, mert Faluvégi és Zdolik góljaival már ott volt az előny. Hiába egyenlített Oláh, Kovács triplája után 20:23-ra alakult az állás. Imre Vilmos érezte a bajt, próbálta felrázni övéit, ám a Füred megállíthatatlan volt, a 44. percben négy góllal vezetett (21:25). Egyszerűen a csurgóiak nem tudtak mit kezdeni a balatoni támadásokkal, az 50. percben öttel vezetett a vendég együttes. Újabb emberhátrány következett, de a hazai csapat ekkor sem tudott közelebb férkőzni, mert Kis és Vasvári vezérletével fantasztikusan védekezett a BKSE.

Imre Vilmos mindennel megpróbálkozott, de háromnál nem tudtak közelebb férkőzni játékosai, sőt az 56. percben Székely a negyedik csurgói hetest védte ki és a kivágott labdával Bánhidi meg sem állt az ellenfél kapujáig (57. perc: 28:33).

Az utolsó percek már füredi örömjátékot hoztak. A hazaiak nehezen viselték, hogy a bronzérem kicsúszott a kezükből, s ekkor elszabadultak az indulatok. A játékvezetők három kiállítással hűtötték le a heveskedőket. Másra már nem is maradt idő, így a lelkes füredi drukkerek pezsgőlocsolásával és hangos éljenzésével befejeződött a bronzcsata.

Jóval erősebb csapatokat győztek le

Imre Vilmos: - Nincs mit mondanom!

Sótonyi László: - Gratulálok a csapatomnak. Ez erőn felüli volt. Feltettük a koronát egész éves munkánkra. Felszabadultan kézilabdáztunk, betartottuk a taktikát. Óriási eredmény ez a bronz, hiszen nálunk jóval erősebb csapatokat utasítottunk magunk mögé. Rendkívül boldogok vagyunk!



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!