Kosárlabda

2010.09.22. 15:03

Ismeretlen mezőny - A veszprémiek kezdik a bajnoki szereplést

Veszprém, Pápa - Furcsa, de a 2010-2011-es NB IB-s kosárlabda-bajnokságban a hétvégén már a második fordulót rendezik. A pápaiak azonban még most sem lépnek pályára, míg a veszprémiek pénteken a Kozármislenyt fogadják.

Novothny Ottó

A Veszprémi Egyetem SC-nek felkészülés közben több problémával kellett szembenéznie. Az utolsó hetekben például edzőmeccset sem tudtak játszani, de még a Honvéd tornameghívását is le kellett mondaniuk.

- Rosszul állunk - összegzett röviden Molnár István, a VESC mestere. - Építgetjük magunkat, de mivel kevesen vagyunk, ez borzasztó nehéz munka. Centerünk nincs, és csak reménykedhetünk abban, hogy aki ezen a poszton kap szerepet, megoldja majd a feladatát.
 
- Szó volt arról, hogy új játékost igazolnak.

- Erről csak annyit tudok mondani, hogy ez nem történt meg. Tulajdonképpen rehabilitációs munkát végeztünk az utóbbi hetekben.

- Mit tudnak a Kozármislenyről?

- Semmit! Fejest ugrunk az ismeretlenbe. Hallottunk híreket, hogy kik játszanak náluk, de nem sikerült feltérképezni őket. Egyetlen célunk lehet: önmagunkat hozni, és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

- Feltételezem, hasonló a célkitűzés a bajnoki végjátékkal kapcsolatban is.

- Bizonytalanok vagyunk, fogalmunk sincs, hogy hová helyezzük el magunkat ebben az egyelőre teljesen ismeretlen mezőnyben. Néhány hónapnak el kell telnie, amíg ezzel kapcsolatban kialakítjuk álláspontunkat.

- Szurkolóik hazai pályán mindenképpen győzelmet várnak.

- Ezzel a céllal küzdünk, ez természetes. Ha nem lenne elég a sok sérülésünk és bajunk, ráadásként a pályánkat a közeljövőben tíz napra bezárják, mert újra kell festeni a vonalakat. Mindettől függetlenül igyekszünk megfelelően teljesíteni, amihez persze várjuk drukkereink hagyományos segítségét is.

A Pápa-Damla KC változatlan lendülettel készül a bajnoki startra. Mivel a győriek lemondták a hétvégi mérkőzést, így csak két hét múlva lépnek Vajda József tanítványai éles helyzetben pályára.

- Szerettünk volna játszani, de nem jött össze - kezdte a pápai szakember. - Körmenden voltunk edzőmeccsen, ami jól sikerült, de már mindenki várja, hogy érdemi dolgokba kezdhessünk, azaz bajnoki mérkőzést játszhassunk.

- Átalakult a játékoskeret.

- Úgy tűnik, most már véglegesen kialakultunk. A korábban említettek mellett még Feigl Imrével egyeztünk meg. A sokáig sérült, 206 centi magas center játszott a legjobbak között is. Ezúttal három hónapig próbálunk együtt dolgozni, meglátjuk, hogy bírja a terhelést. Szupper Péter (36 éves, 180 centis irányító) segít nekünk helyettesíteni Bogdán Eriket, aki egyetemi tanulmányait Győrben folytatja. Nagyon várjuk a bajnoki rajtot.

 

A szabályváltozások és a közönség

A szurkolókat néhány szabályváltozás meg fogja majd lepni. A 14 mp-es támadóidő szokatlan lesz, ahogy az átrajzolt pálya is. Molnár István szerint a játék jellege alapvetően nem változik, legfeljebb felgyorsul. A csapatok és a játékvezetők arra készülnek, hogy közösen megtanulják az új lehetőségeket. Az biztos - mondja a szakember -, hogy a távoli találatok száma csökken, valamint számunkra külön nehezítés, hogy az első meccseinket vonalhegyek között kell letudnunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!