Kosárlabda

2011.05.05. 20:20

Második és tizenkettedik

Veszprém, Pápa - Az NB I/B-s kosárlabda-bajnokság rájátszásában pénteken és vasárnap lépnek pályára a Veszprém megyei alakulatok.

Novothny Ottó

A Veszprémi Egyetem SC megerősítette második helyét a tabellán. Pénteki riválisa, a Honvéd a hetedik helyen áll, ám a rájátszásban eddig mindkét hazai mérkőzését meg- nyerte.
- Érdekes a helyzet - állapította meg Molnár István, a veszprémiek mestere. - A fővárosiak ugyanis eddigi két idegenbeli vereségükért a játékvezetőket hibáztatják. Olyannyira sokat panaszkodtak, hogy a mai egymás elleni meccsünket két budapesti, ha úgy tetszik, "házi bíró" fújja majd.

- Tehát a körülményekkel is "meccselni" kell majd.

- Nyilván nem lehet ezt előre kijelenteni, de tény, hogy az előjelek baljósak. Egyébként teljes csapattal utazunk, és nagyon bízom abban, hogy tovább haladunk céljaink felé, ami valamelyik dobogós hely megszerzését jelenti.
A Motax Autó Pápa KC viszont hazai pályán folytatja a 9-16. helyért a rájátszást. Ezúttal a Kecskemétnek (14. helyen áll) vághat vissza Vajda József társulata, amely a tizenkettedik a sorban.

 


 
- Henrik István biztosan nem lesz velünk - mondta a pápaiak szakvezetője. - Így tehát két fiatal csapat egymásnak esik majd, és meglátjuk, mi lesz a vége. Nem titok: mi szeretnénk a kecskeméti vereségért revánsot venni.

- Mivel lehet felülmúlni az ellenfelet?

- Volt az idegenbeli meccsnek olyan időszaka, amikor remekül védekeztünk és a megszerzett labdákkal gyorsan tudtunk indulni. Ha ezt a teljesítményt folytatjuk, akkor nem lesz gondunk.

Ezek is érdekelhetik