Kosárlabda

2013.12.19. 11:32

VESC: menekülés a győzelembe

Veszprém - A VESC kosárlabda-szakosztálya hosszú hetek után nem az esélytelenek nyugalmával várja a Budafoki KK ellen december 20-án (péntek, 17.30 óra) tartandó mérkőzést az NB I/B Nyugati-csoportjában.

Király Ferenc

A veszprémiek a múlt heti megyei rangadón 69–62-re kaptak ki a Motax Concordia Pápa KC-tól. Az eredmény dacára nem kell szégyenkezniük, hiszen időnként megnehezítették az esélyesebb hazaiak dolgát, de mert támadásban akadozott a gépezetük, nem szolgálhattak bravúrral. Petőfi Áron vezetőedző hangsúlyozta: a pápaiak tudatosan juttatták fölényre a fizikai fölényüket a palánk alatt, s Godena távozását követően vannak szerkezeti problémáik, amiket minél előbb orvosolniuk kell.

A zajló kiírásban eddig kizárólag idegenben fellépett egyetemisták ezúttal Budafokon vendégeskednek. Az ellenfél az osztály sereghajtója, ezért a veszprémi sportbarátok úgy vélik, hogy a tizedik helyezett, zsinórban négy vereséget begyűjtött Oltárczyék – a PTE Pécsi EAC és a Tehetséges-Fiatalok Budapest után – megszerezhetik szezonbeli harmadik diadalukat. A csapat a közelmúlt fiaskói ellenére nem engedélyezett túl sok pontot dobni a riválisainak. Ezen aligha változtatnának, azon ellenben szeretnének, hogy mostanság nem volt hatékony a támadójátékuk felállt védőfallal szemben, nem alakítottak ki megfelelő számú helyzetet, középtávolról és távolról rosszul céloztak, s nem tudtak huzamosabb ideig fegyelmezetten és koncentráltan játszani. A sorozatos kudarcok nem tettek jót a lelkeknek, emiatt a csapatépítésük nem halad a várt ütemben. A remélt pörgős és élvezetes játék egyelőre az álomkategóriába tartozik. Ha a budafokiak ellen kellő akarással, önbizalommal és tudatos játékkal szolgálnak, elérhetik a céljaikat, szépen búcsúzhatnak az esztendőtől.

A jövő év elején pedig elkezdhetik utol érni magukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!