Kosárlabda

2015.09.15. 12:20

A Veszprém nyerte a felkészülési tornát

Veszprém – Kettős megyei sikerrel zárult a HOYA kosárlabda felkészülési torna: a házigazda Pannon Egyetem Veszprém minden csapatot megelőzött, míg a Concordia Motax Pápa ezüstérmes lett.

B. Virág Rita

A Vetési gimnázium tornatermében rendezték meg a HOYA felkészülési kosárlabda tornát, ahová a veszprémiek mellett a Széchenyi Egyetem Győr, az MTK Törökbálint, valamint a már említett Pápa kapott meghívást.

A résztvevők körmérkőzéssel döntötték el a helyezések sorsát.A házigazda rendkívül magabiztos teljesítményt nyújtva, valamennyi riválisát legyőzte. A Győr ellen 22, a Pápa ellen 23, míg a Törökbálint ellen hét ponttal nyert.

A Pápa (fehérben Kutasi) és a Veszprém (kékben Puszta) ismét megmérkőzött egymással, ahol utóbbi 88:65-re nyert
Fotó: Balogh Ákos

A pápaiak két meghatározó játékosuk, a lábadozó Keresztes Rafael és a sérült Karagity Milán nélkül is szépen helyt álltak. A hazaiaktól ugyan kikaptak, de a Rába-partiakat tizenhárom egységgel múlták felül, az MTK-t pedig egy kiélezett meccsen egy ponttal fektették két vállra.

Mérész Csaba, a veszprémiek, és Vajda József, a pápaiak szakvezetője is elégedett volt a látottakkal, azt mondták, a program jól szolgálta a felkészülést.

A torna legjobb játékosának a veszprémiek nyári igazolását, az élvonalat is megjárt Körtélyesi Gergelyt választották a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!