Nem fogott ki rajta a döntő

2020.03.19. 14:00

Veszprémi bírósági titkár nyerte a pervezetési verseny vándorkupáját

Szabó Viktor, a Veszprémi Törvényszék titkára első helyen végzett az Országos Pervezetési Versenyen.

Marton Attila

A verseny veszprémi győztese, Szabó Viktor (középen), körülötte a tárgyalásán közreműködő, az őt segítő Fővárosi Törvényszék titkárai alkotta csapat Fotó: Országos Bírósági Hivatal

Az Országos Bírósági Hivatal másodszor szervezte meg a megmérettetést a közelmúltban. A Fővárosi Törvényszéken rendezett Országos Pervezetési Verseny döntőjén azok a bírósági titkárok és fogalmazók vettek részt, akik a regionális fordulókat megnyerték, tájékoztatta lapunkat a Veszprémi Törvényszék.

A megmérettetésen ügyszakonként hat bírósági titkár mérte össze tudását bírói szerepkörben hat segítő csapat közreműködésével.

A döntőben a Veszprémi Törvényszéktől a polgári szekcióban – a Győri Ítélőtáblán tartott regionális fordulón első helyezett – Szabó Viktor bírósági titkár indult bírói szerepben, míg Horváth Dalma, Markal-Kiss Kriszta titkár és Ferencz Anna fogalmazó a Győri Ítélőtábla segítő csapatának tagjaként vett részt a megmérettetésen.

A verseny veszprémi győztese, Szabó Viktor (középen), körülötte a tárgyalásán közreműködő, az őt
segítő Fővárosi Törvényszék titkárai alkotta csapat Fotó: Országos Bírósági Hivatal

A verseny döntőjében a bíróként versenyzőknek egy tárgyalást kellett tartaniuk, ahol különleges tárgyalótermi szituációkat és olyan váratlan helyzeteket kellett megoldaniuk, amelyek még a gyakorlott bírókat is kihívás elé állították volna. A versenyzőket egy héttagú, kúriai és ítélőtáblai bírákból álló zsűri értékelte.

A polgári ügyszakban a versenyt a veszprémi Szabó Viktor nyerte meg, ezzel a vándorkupa egy évre a megyeszékhelyre került.

A legjobb segítő csapatnak a Szabó Viktor tárgyalásán közreműködő, a Fővárosi Törvényszék titkárai alkotta csapat bizonyult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!