Külföld

2009.05.12. 12:33

Az amerikai egyetemistáknak már kötelező az iPhone vagy iPod?

USA - Ősztől kezdve az egyesült államokbeli Missouri Egyetemen újságírást tanuló diákoknak kötelező lesz az iPhone vagy iPod használata, olyannyira, hogy még támogatják is azokat, akik saját erőből nem tudnak beszerezni ilyen készülékeket.

Szausev Xénia

Brian Brooks, az újságírókar dékánja szerint azért van szükség ezekre az amerikai piacon is drága kütyükre, mert azok segítik a tanulókat abban, hogy a felvett órákat visszahallgassák. Azok, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy egy ilyen eszközt vásároljanak, támogatásban részesülhetnek. "Ha anyagilag meg tudják indokolni, hogy szükségük van kölcsönre, akkor segítünk nekik" - mondta a dékán.

Nem minden tanuló elégedett ezzel a lehetőséggel. "Nem hiszem, hogy rá kellene venni az embereket arra, hogy egy bizonyos számítógépmárkát vásároljanak" - írta a Facebook közösségi honlapon egy tanuló, aki "tüntetést" szervezett a döntés ellen. A Valleywag nevű internetes blogon Owen Thomas még keményebb szavakat használt. "Tulajdonképpen ez egy átverés, amely arra szolgál, hogy a tanulóink az állam által támogatott kölcsönökből vásároljanak iPhone-okat" - fejtette ki Thomas. - A diplomaosztás után persze majd vissza kell fizetni, szóval az Apple csak nyer rajta."

A Yahoo szerint mindazonáltal már korábban meghonosodott az a rendszer, hogy az egyetemisták kölcsönt vehetnek fel laptopok megvételére.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!