Külföld

2009.05.11. 11:23

Jamie Oliver diétára fog egy amerikai várost

Los Angeles (MTI) - Diétára fogja az egyik "lekövérebb" amerikai várost Jamie Oliver brit mesterszakács. A helybeli rossz táplálkozási szokások megváltoztatásáról hatórás tévésorozat készül az ABC amerikai tévécsatorna közreműködésével.

Szausev Xénia

Oliver hamarosan körútra indul az Egyesült Államokban, hogy meglátogassa az ország "legegészségtelenebb" városait, és a helyi sajátosságoknak megfelelő hozzávalókból megmutassa az egészséges étrend kialakításának lehetőségeit - számolt be róla vasárnap a The Hollywood Reporter című filmes szaklap online kiadása.
    
A 34 esztendős szakács korábban megreformálta a brit iskolai közétkeztetést. 2005-ben a Jamie iskolai ebédjei című tévésorozatában bemutatta, hogyan is lehet egészségessé tenni egy iskola menzáját. Egy angol város lakóit pedig a közelmúltban arra tanította meg, hogyan főzzenek friss alapanyagokból.
    
A tervbe vett ABC-szériában egy "elhízott" amerikai településen akar segíteni Oliver. A műsor nem csak a város iskoláit veszi majd célba, de a munkahelyek és a közétkeztetés egyéb színhelyei is sorra kerülnek.
    
"Jamie már túl van egy ilyen misszión. A változás szószólója lesz, és nem úgy lép fel, hogy 'Angliából jöttem, és az amerikaiak kövérek', hanem meglesznek az eszközei a változás előidézésére és a megfelelő ajtókon fog kopogtatni" - idézte a THR.com portál Vicki Dummert, az ABC alternatív sorozatainak társelnökét.
   
A főzőtanfolyam helyszínét egyelőre még nem jelölték ki, de a tévétársaság bízik benne, hogy jövőre már adásba kerülhet a Ryan Seacrest produkciójában születő sorozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!