Külföld

2009.05.13. 15:19

Új vírus - Mexikóban hatvanra nőtt a halálos áldozatok száma

Mexikó - Hatvanra nőtt Mexikóban a bizonyíthatóan az újinfluenzás megbetegedésben elhunytak száma - közölte szerdán a mexikói egészségügyi miniszter.

Szausev Xénia

Noha a hatóságok 2386 fertőzöttet tartanak nyilván, a miniszter szavai szerint "módszeresen" csökken a járvány intenzitása a közép-amerikai országban.

A tárcavezető megismételte: nem fenyegeti semmilyen, az A/H1N1 vírussal összefüggő kockázat a mexikói tengerparti üdülőhelyekre érkező turistákat. Egyetlen megbetegedést sem észleltek olyan üdülőhelyeken, mint az amerikai határtól nem messze, a Csendes-óceán partján fekvő Puerto Vallarta és Los Cabos, sem a Yucatán-félszigeti Cancún közelében fekvő Cozumel szigeten.

Tény ugyanakkor, hogy Cancúnban hét, Acapulcóban nyolc fertőzés fordult elő eddig. A mexikói egészségügyi miniszter emlékeztetett, hogy a megbetegedéseket április végén észlelték, és elővigyázatosságból bezárták a bárokat és a diszkókat a két üdülővárosban.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint világszerte több mint négyezer embert fertőzött meg bizonyítottan az influenza új típusú H1N1 vírustörzse.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!