Külföld

2009.08.12. 18:45

Meleg segélyvonalat támogat a Harry Potter sztárja

London - Daniel Radcliffe, a Harry Potter sztárja hírnevét is felhasználja, hogy segítsen az öngyilkosságot fontolgató meleg fiatalokon - adta hírül a The Sun című brit bulvárlap.

MTI

Radcliffe jelentős adományt folyósított a Trevor Projekt elnevezésű amerikai segélyvonalnak, melyet leszbikus, meleg, transznemű és identitásukban bizonytalan tizenévesek hívhatnak fel.
    
A színész hangsúlyozta, mennyire nagyra tartja a projektet, amely fiatalok életét menti meg munkájával. 

Emlékeztetett rá, hogy a fiatalok körében 2009-ben az öngyilkosság az első három halálok között volt, valamint hogy a leszbikus, meleg, transznemű és identitásukban bizonytalan fiatalok négyszer gyakrabban kísérelnek meg öngyilkosságot, mint heteroszexuális kortársaik.
    
Radcliffe abban reménykedik, hogy adományával a szervezet ismertebbé válik, ezáltal több fiatal kaphatja meg a szükséges segítséget a Trevor segélyvonal képzett tanácsadóitól.
    
A 20 éves sztár nemrégiben az Attitude című melegmagazin címlapján jelent meg és közölte, hogy a szexualitásáról szóló mendemonda "tök jó".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!