Külföld

2009.08.25. 07:13

Veszélyes testedzés - Élesgránáttal súlyzóztak harminc évig

Peking - Két öles élesgránáttal súlyzózva erősítgette magát egy család három férfitagja Kínában 30 éven át, mígnem megtudták, hogy nagyon könnyen "kirobbanó formába" hozhatták volna magukat - a közelükben lévőkkel együtt.

MTI

A családfő vitte haza a gránátokat, amikor még katonatiszt volt. Egy kollégája mondta neki, hogy a lövedékek veszélytelenek, már hatástalanították őket, a családfő pedig - aki immár 87 éves - úgy találta, jók lesznek súlyzóknak. Két fia is ezeket emelgetve tartotta karban magát.

A minap azután a család egy barátja - aki rendőr és robbanószerkezetekre szakosodott - döbbenten vette észre, hogy a gránátok élesek. Mint kiderült, elég lett volna a tragédiához, ha csak egyszer elejti valamelyiket valamelyik súlyzózó.

A gránátok immár valóban hatástalanok, viszont nem emelgetik őket, mert elkerültek egy múzeumba - adta hírül az Ananova brit hírügynökség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!