Külföld

2009.10.21. 07:03

Négymillió gyufából készült az olajfúró torony

London - Több mint 4 millió gyufaszálból épített olajfúrótorony-modelljével kerül be egy brit férfi a Guinness rekordok könyvébe.

MTI

David Reynolds, aki korábbi munkahelye, a Brent Bravo Északi-tengeren lévő olajfúróját építette fel szabadidejében, már épp arra gondolt, hogy feladja, és összerombolja az egész művét, mert nem volt elég helye a befejezéshez.

Ám ekkor segítséget kapott a swanwicki ipari múzeumtól, amely megfelelő kiállítási helyet kínált a ritkaságnak - számolt be róla a BBC hírszolgálata (bbc.co.uk).
   
A Guinness hitelesítette az elkészült modellt, s mint kiderült Reynolds nagyjából félmillió gyufaszállal vert rá egy korábbi gyufamodellező rekordjára. A múzeum igazgatója szerint a látogatókat lenyűgözi az olajfúró-makett mérete.
   
A swaythlingi férfi azonban nem pihen a babérjain: mint mondta, a makett téli karbantartása után még valószínűleg lesz dolga vele, és közben már egy történelmi hajóflotta gyufamodelljén is dolgozik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!