Külföld

2009.11.25. 12:03

Bob Marley és Louis Armstrong dalai a Grammy-halhatatlanok között

Los Angeles - Többek közt Bob Marley, James Brown, a Beach Boys és Louis Armstrong dalai kerültek be a Grammy Hírességek Csarnokába, amely immár 851 számból álló gyűjteménnyé dagadt.

MTI

A most kiválasztott 25 felvétel között James Brown 1966-os It's A Man's Man's Man's World című dala is szerepel, csakúgy mint Bob Marley 1973-as lemeze, a Catch a Fire is. Marley a The Wailers-szel vette fel ezt az albumot. Halhatatlanná választották a Doors Riders On The Storm című felvételét is.
   
Halhatatlanná lett a Beach Boys 1965-ből származó dala, a California Girls és Louis Armstrong 1931-es Lazy River című száma. José Feliciano Feliz Navidad kezdetű slágere is a Grammy Hírességek Csarnokába került.
   
A kiválasztottak között szerepel George Carlin humorista 1972-ben megjelent Class Clown című albuma is, valamint dalok Judy Garlandtól, Mahalia Jacksontól, Janis Joplintól és Gene Kellytől.
   
Grammy Hírességek Csarnokát 1973-ban hozták létre a hatalmas Grammy intézményrendszer "fiókvállalataként". A csarnok akkor fogadhatja be a zenetörténet legfontosabb albumait és dalait, ha azok megjelenése óta már legalább huszonöt év eltelt. Alapkövetelmény az is, hogy az adott dal vagy lemez Grammy-díjas legyen. A válogatást a Hangrögzítő Művészetek és Tudományok Nemzeti Akadémiája végzi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!