Külföld

2009.11.06. 10:26

Egy jakuza meglőtt három férfit, majd öngyilkos lett

Tokió - Egy japán maffiózó meglőtt három férfit pénteken a Tokiótól délre fekvő Jokohama város egyik ingatlanirodájában, majd bemenekült egy házba, és amikor a rendőrség sarokba szorította, öngyilkos lett - jelentették be a helyi hatóságok.

MTI

A 62 éves férfi feltehetőleg valamilyen pénzügyi konfliktusban állt a három másikkal. Miután a rendőrök körbevették az épületet, amelybe a támadó menekült, tárgyalni kezdtek vele. A lövöldöző beismerte, hogy az ország harmadik legnagyobb bűnbandájának, a Inagava-kai jakuzának a tagja. Amikor már egy ideje nem válaszolt a rendőröknek, a hatóság emberei berontottak a házba, és holtan találták a férfit: fejbe lőtte magát.

Mindhárom meglőtt férfit kórházba szállították, az egyik válságos állapotban van.

A fegyverviselést nagyon szigorúan ellenőrzik Japánban, és a lőfegyverhasználattal járó bűncselekmények ritkák az országban. Ha előfordulnak, akkor általában a japán maffiához, a jakuzához kötődnek, amely zsarolásból, szerencsejátékból, prostituáltak futtatásából, fegyver- és drogkereskedelemből, építőipari panamázásból tartja fenn magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!