Külföld

2009.11.12. 17:47

Hajával húzott busszal ismét rekorder lett az angliai "Ironman"

London - A hajánál fogva 21,2 méterre húzott el egy londoni emeletes buszt Nagy-Britannia egyik legerősebb embere, aki ezzel ismét beírta magát a Guinness Rekordok könyvébe.

MTI

Manjit Singh, az 59 éves biztonsági tanácsadó már nem először próbálkozik buszok húzogatásával. Legutóbb 2007-ben a fülével próbálta elvontatni a több mint nyolc tonnás járművet, amit akkor a tervezett 10 méter helyett csak 5 méterrel sikerült odébb húznia.
   
Az Ironmanként ismert férfi eddig már vagy 30 világcsúcsot állított fel, például egy 7,4 tonnás repülőt 4 méteren át szintén a fülével húzott el.
   
Az immár ötödik alakalommal megrendezett Guinness Világrekordok Napján világszerte számtalan furcsa rekordkísérlet született. Londonban a forróvizespalack-robbantó versenyt Shaun Jones nyerte, akinek mindössze 18,81 másodperc alatt sikerült szétpukkadásig fújnia a lábmelegítésre használt gumitömlőt.
   
Egy tál tésztát Olaszországban 1 perc 30 másodperc alatt sikerült megenni, miközben Norvégiában 651 kilogrammos mézeskalácsfigurát sütöttek. Finnországban pedig 76 ország polgárai egyszerre préselődtek be az egyik szaunába.
   
A világnapon sem volt sikeres minden kísérlet. Ausztráliában például 228 ember kevés volt ahhoz, hogy megdöntse a jelenlegi bikinis felvonulási rekordot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!