Külföld

2009.11.11. 11:50

Olimpia 2020 - Bari is beszállt, Isztambul is rendezne

Milánó - Bari is beszállt az olasz versengésbe a 2020-as nyári olimpia rendezéséért - ezt a dél-olaszországi város polgármestere közleményben jelentette be szerdán.

MTI

Az alig 300.000 lakosú település mellett Róma, Velence és Palermo jelentkezett házigazdának, de utóbbi már kiesett az országon belüli versenyfutásból.
   
A helyszínről 2013-ban dönt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, de minden országból csak egy pályázó lehet, így az olasz tagszervezetnek kell kiválasztania azt a várost, amely képviseli az országot a NOB előtt.
   
Japánban már korábban "bejelentkezett" a 2020-as ötkarikás csúcsesemény közös gazdájának - a "közösködést" amúgy elutasítólag fogadó NOB nemtetszése dacára - az atomtámadás sújtotta két város, Hirosima és Nagaszaki, s legújabban Tokió pályázati szándékáról is szó van.
   
A 2020-as olimpia lehetséges jelentkezői között szerepel Budapest, és a rendezni szándékozók sorába beállt kedd este Isztambul is. A török metropolis négy sikertelen kísérlet után fut neki ötödszörre is a kandidálásnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!