Külföld

2009.11.19. 07:42

Tűzoltás közben hatalmas fegyverarzenálra bukkantak tűzoltók Oroszországban

Habarovszk - Tűzoltás közben egy teljes fegyverarzenált és robbanóanyagokat találtak tűzoltók egy magánházban az orosz Távol-Keleten - közölte csütörtökön a rendkívüli helyzetek minisztériumának helyi kirendeltsége.

MTI

A tűzoltók Komszomolszk-na-Amure egyik külvárosi házában oltottak egy tüzet, másfél óra alatt megfékezték a lángokat, és senkinek nem esett bántódása. Az oltás közben azonban a ház udvarán egy fegyverraktárra bukkantak. Az arzenál hétszáz darab 122 milliméteres tüzérségi lövedékből, illetve hexogénből (ciklonitból) és alumíniumporból állott.

A helyszínre érkeztek a rendőrség és a titkosszolgálat emberei. A ház tulajdonosa azt állította, hogy egy szeméttelepen találta a tüzérségi lövedékeket, és fémhulladékgyűjtőbe akarta őket vinni.

A hexogén nagy erejű robbanóanyag, és más anyagokkal kombinálva megtalálható számos, ipari és katonai célra használt robbanószerben. Az alumíniumport ugyancsak robbanóanyagok összetevőjeként használják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!