Külföld

2010.07.06. 04:42

Éhségsztrájkoló kubai: halálom a Castro fivérek lelkén fog száradni

Havanna - Az immár 5 hónapja éhségsztrájkoló 48 éves Guillermo Farinas kubai ellenzéki hétfőn internetes üzenetében közölte, hogy hamarosan bekövetkező halála Fidel és Raúl Castro lelkén fog száradni.

MTI

Farinas már 131 napja nem vett magához ételt, és a Granma kubai pártlap vasárnapi számában arról írt, hogy a beteg állapota rohamosan romlik. Jelenleg a Santa Clara-i kórházban ápolják. 

Farinas politikai okokból bebörtönzött beteg foglyok szabadlábra helyezéséért kezdett éhségsztrájkba. Mostani üzenetében azt írta: tisztában van azzal, hogy hamarosan távozik az élők sorából, de megnyugvást jelent neki, hogy önpusztításával 25 politikai fogoly életének a megmentésére tett kísérletet.

A kubai vezetés úgy tekint az ellenzékiekre mint a rendszer megdöntésére törekvő Egyesült Államoknak és más országoknak dolgozó "zsoldosokra". Havanna azt állítja, hogy majd akkor vet véget az ellenzékiek ellenőrzésének, ha Washington felhagy a kubai politikai változások támogatásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!