Külföld

2011.04.28. 19:02

Kíváncsiskodó turisták ezrei

London - A londoni magyarok megszokták már az óriási tömeget, de a belvárosban mostanában tapasztalható emberáradaton még ők is meglepődtek. Becslések szerint pénteken egymillió ember áll majd az esküvői menet útvonalán.

Matolcsi Renáta

- Már húsvétkor a szokásosnál is többen voltak a Westminster apátságnál és a Buckingham-palotánál - mondta el lapunknak a Londonban dolgozó veszprémi Sziklavári Zsolt. - Láthatóan a tévétársaságok készülnek a leginkább, amikor pár nappal ezelőtt a helyszínen jártunk, épp az egyik nemzetközi hírcsatorna riportere jelentkezett be élőben, hogy beszámoljon a legújabb fejleményekről. Mindenfelé közvetítőkocsikat látni, és már a kamerák helyéül szolgáló állványokat, boxokat is felépítették. A környező utcákat fellobogózták, az üzletekben pedig rengeteg Kate és Vilmos arcképével ellátott szuvenírt lehet vásárolni. Az olcsóbb ajándékoktól kezdve, mint például toll, ceruza, radír, a drágább porcelánokig bármit megvehet az ember. Sok a spanyol, német és olasz turista, de szerintem a helyiek többsége inkább a televízióban nézi majd az esküvőt, mert tudja, hogy a nagy tömegben sem közlekedni nem tud majd, sem látni nem fog semmit.

Egyéb forrásból úgy értesültünk, sok a rendőr is, de jelenlétük nem zavaró, valószínűleg civil ruhás kollégáikból és a titkosszolgálat embereiből több mozog az érintett helyszíneken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!