Külföld

2011.04.21. 11:30

Melegeket átnevelő tábor Malajziában?

Kuala Lumpur - Hatalmas felzúdulást keltett Malajziában az, hogy a helyi hatóságok katonai indulókkal és hittanórákkal próbáltak az erény államilag kijelölt útjára terelni vélhetően meleg fiatalokat. A fiúk önként vettek részt a négynapos "tanfolyamon" - állították a konzervatív Terengganu szövetségi állam társadalmi össztűz alá került hatóságai csütörtökön.

MTI

A hatóságok a Kuala Lumpur-i család- és nőügyi minisztérium éles bírálata ellenére továbbra is makacsul kitartanak, és további hasonló táborok megrendezését tervezik. A többségében muszlim Malajziában tilos a homoszexualitás, és 20 év börtönnel büntetik.

A héten lezajlott négynapos tábort 13 és 18 év közötti fiatalok látogatták, összesen 57-en, akik tanáraik szerint "nőies jegyeket" mutattak. Hogy ezzel pontosan mire céloztak, az homályba vész.

A fiúk vallási oktatásban részesültek, megtanultak menetelni, és festékszórós pisztolyokkal dzsungelharcot vívni.

"Ez a személyiségfejlődést szolgálja" - magyarázta Razali Daud, a szövetségi állam nevelésügyi minisztere a New Strait Times című lapnak. "Reméljük, hogy a fiúk testileg és lelkileg is erősebbek lettek."

Más hatósági tisztségviselők nem beszéltek rébuszokban: a tábor célja az volt, hogy elkerüljék a fiúk homo- és biszexuálissá válását.

Shahrizat Abdul Jalil családügyi miniszterasszony felháborodottan vett tudomást a tanfolyamról, szerinte az csak lelki sérülést okoz a fiataloknak.

A Joint Action Group for Gender Equality nevű emberjogi szervezet szerint "a fiúkat azért büntették, mert kifejezték személyiségüket és identitásukat".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!